x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Sindicatul Europol: Comisarul șef Christian Ciocan a încălcat legea prin șapte fapte. Atitudine scandaloasă!

Sindicatul Europol: Comisarul șef Christian Ciocan a încălcat legea prin șapte fapte. Atitudine scandaloasă!

07 Iul 2021   •   11:05
Sindicatul Europol: Comisarul șef Christian Ciocan a încălcat legea prin șapte fapte. Atitudine scandaloasă!

Reprezentanții Sindicatului Europol îl acuză pe comisarul șef Christian Ciocan, director împuternicit al Unității de Politici Publice din MAI, că a încălcat legea prin șapte fapte. Potrivit sindicaliștilor, Ciocan i-a amenințat și a încercat să-i intimideze pe agenții de Poliție.

Incidentul a fost relatat pe pagina de Facebook a Sindicatului Europol.

„Ciocan a pătruns pe o stradă unde acționa indicatorul „Accesul interzis” și la solicitarea agenților a refuzat să se legitimeze, așteptând probabil să fie recunoscut de la televizor. Ulterior, agenții de poliție au constatat că autoturismul condus de Ciocan are ITP-ul expirat din anul 2018, autoturismul nu era asigurat, lipsea una din plăcuțele de înmatriculare, nu avea actele asupra și a refuzat să respecte indicațiile polițistului. Pentru cele 7 fapte, Ciocan a fost amendat cu aproximativ 6000 lei, iar ca măsuri complementare a fost reținută plăcuța cu numărul de înmatriculare și i-a fost suspendat dreptul de a conduce pe drumurile publice pentru 30 de zile”, scrie pe rețeaua de socializare.

Comisarul șef Christian Ciocan a fost filmat în timp ce se apără și respinge acuzațiile polițiștilor. Totuși, reprezentanții Europol consideră că atitudinea comisarului a fost scandaloasă.

„Atitudinea și comportamentul manifestat de Ciocan au fost scandaloase, mai ales pentru poziția pe care o ocupă, recurgând la amenințări și intimidări la adresa agenților, și chiar i-a jignit afirmând că nu cunosc legea. Îi felicităm pe colegii Secției 4, pentru că nu au cedat presiunilor lui Ciocan, care le-a adresat o serie de jigniri, afirmând inclusiv faptul că nu înțelege cum își permit niște agenți să îl amendeze și să îi țină morală. Așteptăm cu mare interes reacția MAI cu privire la acest comportament de cea mai joasă speță manifestat”, mai susțin cei de la Europol.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: christian ciocan