x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Sindicatul fotbaliștilor români condamnă afirmațiile rasiste făcute de un comentator turc la adresa lui Marius Șumudică

Sindicatul fotbaliștilor români condamnă afirmațiile rasiste făcute de un comentator turc la adresa lui Marius Șumudică

12 Ian 2021   •   16:31
Sindicatul fotbaliștilor români condamnă afirmațiile rasiste făcute de un comentator turc la adresa lui Marius Șumudică
Sursa foto: Hepta

Sindicatul fotbaliștilor români condamnă afirmațiile rasiste și xenofobe făcute la o televiziune din Turcia la adresa antrenorului Marius Șumudică.

„Asociaţia Fotbaliştilor Amatori şi Nonamatori din România condamnă ferm comentariile rasiste şi xenofobe la adresa antrenorului român Marius Şumudică care recent şi-a încheiat contractul cu Gazişehir Gaziantep FK din Turcia. Respectăm dreptul la liberă exprimare, însă atitudinea şi mesajele comentatorului TV Erman Toroglu au depăşit cu mult graniţele unor comentarii/opinii decente", se arată într-un comunicat al sindicatului publicat, marţi, pe site-ul său oficial.

Sindicatul afirmă că nu există nicio justificare pentru calificativele aduse lui Marius Șumudică de către comentatorul turc.

„ Ne manifestăm surprinderea şi dezamăgirea pentru modul în care Erman Toroglu a găsit de cuviinţă să facă aprecieri la adresa lui Marius Şumudică cu atât mai mult cu cât acesta este un fost fotbalist şi arbitru. Nu există nicio justificare pentru termenii şi calificativele utilizate de acesta într-o dezbatere televizată la un post de televiziune respectabil aşa cum este Aspor. Cerem postului de televiziune Aspor să adreseze, în numele canalului TV, scuze publice domnului Marius Şumudică şi le recomandăm acestora să-şi aleagă în viitor mai cu grijă colaboratorii", se mai precizează în comunicat.

Comentatorul turc Erman Toroglu a afirmat, în cadrul unei emisiuni televizate, că antrenorul român Marius Șumudică „se comport ca un țigan”.

×
Subiecte în articol: marius sumudica rasism