x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Situație critică în Capitală. Ce se întâmplă cu paturile la ATI pentru bolnavii de COVID-19

Situație critică în Capitală. Ce se întâmplă cu paturile la ATI pentru bolnavii de COVID-19

26 Sep 2021   •   14:07
Situație critică în Capitală. Ce se întâmplă cu paturile la ATI pentru bolnavii de COVID-19
Sursa foto: Hepta

În captală nu mai este niciun pat liber, duminică, la Terapie Intensivă pentru bolanvii cu COVID-19. În țară sunt doar 10 paturi libere.

Conform datelor existente în aplicația alerte.ms, la nivel național există 1.273 de paturi de ATI destinate pacienților COVID-19. 1.220 de paturi ATI sunt ocupate la nivelul întregii țări. Doar 10 paturi mai sunt libere: 3 în Sibiu, unul în Ialomița și șase în Vrancea, restul fiind pentru pacienții de la neonatologie, obstetrică-ginecologie și cardiologie.

În București sunt avizate de DSP 266 de paturi de ATI pentru pacienții de COVID-19, dar duminică nu sunt paturi libere.

Se lucrează în continuare pentru operaționalizarea și asigurarea personalului medical necesar pentru alte paturi ATI care vor fi disponibile în zilele următoare. Reprezentanții INSP transmit că în în procesul de operaționalizare a unor noi paturi ATI se pune accent pe cele destinate persoanelor care prezintă anumite condiții medicale și care sunt și confirmate cu SARS-COV-2 pentru că în aceste cazuri respectivii pacienți prezintă afecțiuni grave ce pot constitui comorbidități și sunt expuși unui risc mult mai mare.

Mediafax

×
Subiecte în articol: ati COVID