x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Soția medicului erou: Era încrezător că va fi bine. Era siderat de ceea ce văzuse acolo

Soția medicului erou: Era încrezător că va fi bine. Era siderat de ceea ce văzuse acolo

15 Noi 2020   •   20:06
Soția medicului erou: Era încrezător că va fi bine. Era siderat de ceea ce văzuse acolo

Alina Denciu, soția medicului erou de la Piatra Neamț, a vorbit cu soțul său la scurt timp după producerea incidentului din secția ATI a Spitalului Județean Neamț și a constatat că el era marcat de ceea ce văzuse în secție. Soția, care este tot medic, aprobă decizia autorităților privind Belgia.

Alina Denciu a povestit conversația telefonică pe care a avut-o cu soțul său imediat după incident. El i-a spus că este bine și că era marcat de ceea ce văzuse în secția incendiată.

„Era încrezător că va fi bine. Nu am discutat despre ce s-a întâmplat. El atât spunea.. eu sunt bine, ceilalți ardeau. Era siderat de ce se întâmplase și de ceea ce văzuse acolo. Nu pot să spun că era calm, era într-o stare de agitație, de oroare de ceea ce văzuse”, a povestit Alina Denciu la Digi 24.

Soția a mai dezvăluit faptul că împreună cu el a luat decizia să rămână în România pentru a practica medicina.

„Soțul meu lucra de un an la spital, a venit din Bruxelles de la anestezie. Eu am zis că vreau să rămân să practic această meserie, să ajut românii nu să mă duc în altă parte și din cauza aceasta a rămas în țara cu mine”, a mai relatat Alina Denciu.

Soția medicului erou mai consideră că transferul în Belgia reprezintă cea mai bună alegere a specialiștilor.

„Eu zic că este șansa lui, asta am discutat cu toți colegi de la specialitatea de plastică și cu ceilalții, trebuia musai să i se acorde șansa maximală. E suficient că i-au acordat minima șansa de a supraviețui într-un spital românesc făcându-și treaba, măcar șansa de a se recupera să o aibă. Era un om care își făcea treaba, nu stătea să comenteze, era corect și spera la corectitudinea și din partea celorlați. Nu cred că eu ar trebui să-l caracterizez eu… când faci un asemenea gest cuvintele sunt de prisos. Cred că ar trebui întrebați pacienții pe care i-a tratat și care îmi trimit mesaje după mesaje de încurajare. Nu știu, sper să fie bine”, a mai spus Alina Denciu.

Medicul Cătălin Denciu, rănit grav în urma incendiului care a izbucnit la Secția ATI a Spitalului Județean din Neamț, a fost transferat duminică la un spital din Belgia. El a suferit numeroase arsuri după ce a intrat în secția cuprinsă de flăcări, încercând să-i salveze pe pacienții intubați.

Medicul va primi titlul de cetățean de onoare al orașului Piatra Neamț. Decizia va fi luată în ședința extraordinară a Consiliului Local programată luni.
 

(sursa: Mediafax)

×