x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Specialiștii români, despre evoluția pandemiei: va fi o vară liniștită, la toamnă nu se știe

Specialiștii români, despre evoluția pandemiei: va fi o vară liniștită, la toamnă nu se știe

06 Iun 2021   •   22:01
Specialiștii români, despre evoluția pandemiei: va fi o vară liniștită, la toamnă nu se știe
Sursa foto: Hepta

Specialiștii români care au analizat evoluția pandemiei susțin că va fi o vară liniștită. Probleme ar putea să apară la toamnă, cred medicii Alexandru Rafila și Adrian Marinescu.

Declarațiile au fost făcute duminică seara, la Digi 24. Medicul Alexandru Rafila a fost întrebat despre certificatul de călătorie. „Nu este vorba despre discriminare, ci despre facilitare, va crește viteza de călătorie”, a spus medicul.

Rafila estimează că pandemia va fi ținută sub control pe parcursul verii în Europa și că în funcție de numărul persoanelor vaccinate probleme ar putea să fie la toamnă.

„Eu cred ca în această vară lucrurile vor intra pe un făgaș normal, în UE numărul scade, nu doar în România, ci și în țările UE. În toamnă poate reapărea o problemă care să genereze restricții suplimentare nu pentru persoanele vaccinate”, a mai spus Alexandru Rafila.

Și medicul Adrian Marinescu crede că vara va fi liniștită și că eventualele efecte ale renunțării la măsurile de protecție vor fi vizibile peste aproximativ trei luni.

„Certificatul de călători va fi un impuls va fi mai ușor, ne va ajuta, probabil peste tot se va întâmpla la fel, probabil vara va fi liniștită în Europa. Nu mă gândesc neapărat la un val patru, dar mă gândesc la un anumit risc, ar putea să se vadă spre sfârșitul verii”, a explicat Adrian Marinescu, medic infecționist la Institutul Matei Balș.

Sursa: Mediafax

×
Subiecte în articol: alexandru rafila