x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Spitalul de Ortopedie Foişor din București, evacuat! Zeci de pacienţi operaţi au fost scoși în stradă, fără preaviz

Spitalul de Ortopedie Foişor din București, evacuat! Zeci de pacienţi operaţi au fost scoși în stradă, fără preaviz

09 Apr 2021   •   21:38
Spitalul de Ortopedie Foişor din București, evacuat! Zeci de pacienţi operaţi au fost scoși în stradă, fără preaviz

Spitalul de ortopedie Foişor din Bucureşti a fost evacuat de urgenţă în această seară pentru a fi transformat în spital COVID. Zeci de pacienţi, unii dintre ei recent operaţi,au fost nevoiţi să îşi cheme rudele să-i i-a acasă. Majoritatea dintre ei nu sunt din Capitală şi nu ştiu cum vor ieşi din această situaţie delicată.

Pacienții de la Spitalul de Ortopedie Foişor din București, unul dintre cele mai mari din întreaga țară, sunt evacuați din spital. Unii dintre ei au suferit intervenții chirurgicale acum câteva ore.

Aparținătorii pacienților care au fost internați aici așteaptă răspuns. Vorbim de oameni care au venit din zone îndepărtate ale țării pentru a-şi lua rudele bolnave acasă.

Oamenii sunt disperați, deoarece nimeni nu le-a comunicat ce se va întâmpla cu pacienții care au fost operați în cursul zilei de ieri.

"Astăzi în jurul orei 18:00 ne-au anunțat. M-a sunat mama că trebuie să venim să o luăm de la spital că se evacuează spitalul, că se va face din seara asta spital COVID-19.

Mama a suferit o operație la genunchi, o intervenție chirurgicală care necesită recuperare. I s-a spus că trebuie să țină legătura cu medicul. Şi mă întreb, medicul unde o să o vadă în continuare că este proaspăt operată? Astăzi  a fost scoasă de la terapie intensivă, a fost trecută astăzi pe salon și acum trebuie să o luăm acasă.

Ne rugăm la Dumnezeu să fie bine și să nu sufere complicații.

Sunt revoltată pentru că nu mi se pare normal să te anunțe de pe oră pe alta, că trebuie să vii să o iei acasă.Nu știu sunt încă sub șoc. Nu credeam că o să opresc așa ceva", a spus fiica unei paciente pentru Antena 3.

Spitalul Foișor are o secție de terapie intensivă de 21 de paturi și are 200 de paturi pe oxigen, a declarat la Antena 3 secretarul de stat Raed Arafat. „Sub jumătate din secția de terapie intensivă era ocupată. Sâmbătă dimineață spitalul va începe să primească pacienți COVID”, a spus Arafat.

Secretarul de stat a precizat că situația în unitățile de primiri urgențe este serioasă, în condițiile în care pacienți din București au fost trimiși în alte zone, cu avionul. „Contează orice oră când avem pacienți de terapie intensivă în unitățile de primiri urgențe”, a spus Arafat.

Ordinul de evacuare a spitalului a fost transmis în cursul zilei, spune Arafat, fără a preciza ora.

Sursa: Antena3

×
Subiecte în articol: pacienti evacuati din spital