x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Președintele PNL București critică modul cum s-a făcut evacuarea la „Foișor”

Președintele PNL București critică modul cum s-a făcut evacuarea la „Foișor”

10 Apr 2021   •   08:59

Președintele PNL București, Violeta Alexandru, critică modul în care s-a făcut evacuarea pacienților de la Spitalul „Foișor”: „Nu, nu e în regulă așa”.

Violeta Alexandru a postat, pe Facebook, după ora 1 noaptea, că încă vede cum sunt transportați pacienți de la spitalul de ortopedie Foișor la alte spitale pentru a elibera incinta. Aici vor intra sâmbătă pacienți Covid. 

„Pot să înțeleg că a fost nevoie de o decizie rapidă în condițiile în care tot vin în spitale pacienți Covid. Ceea ce ne îngrijorează. Chiar foarte tare. Speram să mergem în direcția bună”, spune Alexandru.

Aceasta propune și un calcul simplu care dacă ar fi fost făcut s-ar fi evitat situația creată la spital.

„Pe lângă faptul că ar fi fost nevoie de o comunicare bună și de o transparență totală a deciziei, nu pot să scap de o întrebare simplă. Nu a putut nimeni să facă un calcul de genul următor? Nr. pacienți de transportat x nr. minute necesare pregătirii de plecare (inclusiv dosarul gata ca să nu caute dimineață noul doctor o hârtie care a rămas pe la Foișor) x nr. minute deplasare salon - ambulanță x nr. cadre medicale disponibile x nr. ambulanțe care se duc și se întorc după alți pacienți = prea multe ore ca să putem face o treabă civilizată și să îi și lăsăm pe bolnavi să se odihnească pe timpul nopții”, spune Violeta Alexandru.

Ea spune că toată lumea a tăcut ca să nu supere șefii.

„Spui când, după evaluarea datelor, nu arată bine lucrurile: ceea ce îmi cereți durează 2 zile; vă propun să ne organizăm astfel. Toată lumea a tăcut ca să nu supere șefii. Pacienții rezistă. Nu, nu e în regulă așa”, mai spune președintele PNL București.

×