x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Spitalul Universitar de Urgență București are medici și pacienți confirmați cu COVID-19

Spitalul Universitar de Urgență București are medici și pacienți confirmați cu COVID-19

30 Mar 2020   •   10:45
Spitalul Universitar de Urgență București are medici și pacienți confirmați cu COVID-19
Sursa foto: Lucian Alecu

Duminică seara, în secția ATI a Spitalului Universitar de Urgență București, a fost depistat pozitiv un pacient operat pe cord, transmite Libertatea. Pacientul urmează să fie transferat la Spitalul Colentina, iar personalul medical urmează să fie testat.

Noul manager al Spitalului Universitar de Urgență București, prof. dr. Cătălin Cârstoiu, a declarat pentru libertatea că aceste situații se vor înmulți, însă „prin luarea unor măsuri corecte față de personalul medical și uman față de pacienți, ele vor putea fi gestionate.”.

Potrivit managerului, în cadrul spitalului sunt și patru doctori și un asistent confirmați cu noul coronavirus. „Dar să știți că avem și 4 doctori pozitivi și un asistent medical. Toți sunt internați, au fost asimptomatici, doar puțină febră la unii.”, a spus prof. dr. Cătălin Cârstoiu.

De asemenea, managerul spitalului a spus că în ciuda pericolului care există, nu vor refuza niciun pacient. „ Înțeleg această teamă a colegilor mei. Este firească. Dar misiunea noastră este să tratăm oamenii bolnavi și nu putem refuza nici un pacient. Eu așa cred că este uman și corect.”, a mai spus acesta.

Citeşte întreaga ştire: Cel mai mare spital din țară are medici și pacienți bolnavi de COVID-19. Managerul de la “Universitar”: “Da, luăm măsuri și nu accept să refuzăm bolnavii”

 

×