x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Sportivii din loturile olimpice și membrii staff-urilor tehnice vor fi vaccinați în etapa a doua a campaniei naționale

Sportivii din loturile olimpice și membrii staff-urilor tehnice vor fi vaccinați în etapa a doua a campaniei naționale

20 Ian 2021   •   15:35
Sportivii din loturile olimpice și membrii staff-urilor tehnice vor fi vaccinați în etapa a doua a campaniei naționale

Ministerul Tineretului și Sportului a anunțat miercuri că sportivii din loturile olimpice și membrii staff-urilor tehnice vor fi vaccinați anti-COVID în etapa a doua a campaniei naționale.

„Ministerul Tineretului şi Sportului marchează o mare reuşită şi vine cu o veste bună, aşteptată de toată lumea sportului românesc: sportivii din loturile naţionale şi olimpice, precum şi cei calificaţi individual la Jocurile Olimpice de la Tokyo, dar şi membrii staff-ului acestora, vor fi vaccinaţi în etapa a doua a campaniei naţionale de vaccinare împotriva COVID-19, cea care include populaţia cu grad de risc şi lucrătorii care desfăşoară activităţi în domenii-cheie, esenţiale. Această măsură a fost aprobată în cadrul şedinţei de guvern de astăzi şi vine ca urmare a necesităţii ca evenimentele sportive din acest an, cel mai important fiind reprezentat de Jocurile Olimpice, dar şi pregătirea sportivilor în vederea participării la acestea, să se desfăşoare cu riscuri minime, din punct de vedere al securităţii sanitare", se arată într-un comunicat al MTS.

Jocurile Olimpice de la Tokyo urmează să se desfășoare între 23 iulie și 8 august 2021, după ce au fost amânate cu un an din cauza pandemiei de COVID-19.

În etapa a doua de vaccinare, care a început în 15 ianuarie, include populația vulnerabilă, cu grad de risc, cât și lucrătorii care desfășoară activități în domenii esențiale.

×