x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator SRATI: Afirmațiile conform cărora doar în România se aplică contenționarea sunt mincinoase!

SRATI: Afirmațiile conform cărora doar în România se aplică contenționarea sunt mincinoase!

13 Mar 2021   •   11:00
SRATI: Afirmațiile conform cărora doar în România se aplică contenționarea sunt mincinoase!

Societatea Română de Anestezie și Terapie Intensivă (SRATI) ia atitudine în cazul secției ATI COVID Sibiu și susține că afirmațiile conform cărora numai în România se aplică proceduri de contenționare sunt mincinoase.

Societatea Română de Anestezie și Terapie Intensivă (SRATI) susține că afirmațiile conform cărora numai în România se aplică proceduri de contenționare sunt mincinoase, fiind făcute fie cu bună știință, fie cu deplină ignoranță.

„Contenționarea (limitarea mobilității) pacientului, mecanică (prin legare) și/sau medicamentoasă (sedare) sunt procedee recunoscute, recomandate și legiferate atât la nivel internațional cât și în România, iar statisticile arată că între 50% și 90% dintre pacienți sunt imobilizați prin cel puțin una dintre metode în cursul sejurului la terapie intensivă. Afirmațiile conform cărora numai în România se aplică proceduri de contenționare sunt mincinoase, fiind făcute fie cu bună știință, fie cu deplină ignoranță”, scrie în comunicatul de presă al SRATI.

În comunicatul de presă se vorbește despre cadrele medicale de la Secția ATI-COVID Sibiu acuzate de un fost angajat de crimă.

„A fost suficient ca o persoană cu instrucție, experiență medicală și credibilitate foarte limitate să lanseze niște acuzații grave dar nemaiauzite, puțin plauzibile, total neverificate, pentru ca multe canale mass-media să le preia și să se lanseze într-o campanie virulentă de acuzații la adresa colegilor de la ATI Sibiu și a medicilor din România în general. (…) Considerăm însă inacceptabilă judecarea și execuția publică, cu cruzime și vulgaritate, a unor oameni, exclusiv pe baza unor alegații și fără a aștepta stabilirea adevărului”, mai scrie în comunicatul de presă.

Semnatarii documentului solicită intervenția instituțiilor statului.

„Categorisirea unor persoane sau grupuri de persoane ca fiind sigur vinovate de fapte abominabile, de asociere în scop criminal, precum și instigarea populației impotriva unui grup profesional, amenințările cu expulzarea sau chiar cu moartea a unor colegi sunt metode josnice de intimidare și culpabilizare la care instituțiile statului nu pot rămâne insensibile”, precizează SRATI.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: contentionare