x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

21 Mar 2009   •   00:00

21 martie 2009



ZIUA MONDIALĂ A APEI
Peste 200 de clujeni angajaţi, dar şi studenţi ai USAMV Cluj, au ecologizat mai multe cursuri de apă din Cluj. Operaţiunea de ecologizare a avut loc de Ziua Mondială a Apei. Doar de pe 3,5 kilometri de curs de apă în zona Gilău au fost recoltate 4 tone de deşeuri. (L.A.)

ULTIM OMAGIU
Trupul neînsufleţit al lui Ion Dolănescu va fi depus astăzi la Ateneul Român. Începând cu ora 11:00, cei care l-au admirat pe celebrul cântăreţ de muzică populară îi vor putea aduce un ultim omagiu. Ateneul va rămâne deschis astăzi până la ora 22:00. Mâine, de la ora 11:00, va avea loc la Ateneu o slujbă. Înmormântarea va avea loc la Cimitirul Bellu din Capitală, la ora 14:00.

VIVAT ACADEMIA
Ambasada SUA la Bucureşti stă în casa Academiei Române! Iată doar una din proprietăţile de care a fost dezmoştenită Academia în 1948 şi pentru a căror recuperare acest for luptă acum în Justiţie şi cu autorităţile locale. Acest subiect este dezbătut în cadrul emisiunii Vivat Academia, difuzată astăzi la ora 15;00, pe Antena 2, de acad. Păun Ion Otiman, secretarul general al Academiei Române şi realizatorul Dan Constantin. Emisiunea se redifuzează mâine, începând cu ora 9:00.

NUMIRI LA APĂRARE
A fost învestit în funcţie noul şef al Statului Major al Forţelor Terestre (SMFT), generalul-maior Dan Ghica-Radu. Ceremonia a avut loc joi, la sediul SMFT, la eveniment participând atât ministrul Apărării, Mihai Stănişoară, cât şi şeful Statului Major General, amiralul dr. Gheorghe Marin. Generalul Dan Ghica-Radu a preluat "ştafeta" de la gen-lt. dr. Teodor Frunzeti, care a fost numit comandant (rector) al Universităţii Naţionale de Apărare "Carol I". (V.F.)

BANCHER SAU ŞOMER
Oana Zăvoranu şi Pepe vor încerca să salveze de la faliment un român disperat. Acest lucru se întâmplă astăzi într-o nouă ediţie a emisiunii "Bancher sau şomer cu Romică şi Cornel",  difuzată de la ora 20:30, la Antena 1. Concurentele sunt două mame tinere cu multe credite, susţinute de Oana şi Pepe.

180 DE ANI DE PRESĂ
Un congres internaţional de istorie a presei reuneşte la Iaşi în perioada 2-4 aprilie peste 100 de profesori universitari din cinci ţări. Cu ocazia împlinirii a 180 de ani de la apariţia primelor ziare în Ţările Române, Curierul românesc şi Albina românească, Biblioteca Centrală Universitară din Iaşi va organiza o expoziţie de periodice de la începutul presei din România. (Ionela Gavriliu)

AMENDĂ la CENTURĂ
Poliţiştii de la Circulaţie au amendat firma care se ocupă de reabilitarea Centurii de Vest. Sancţiunea aplicată se ridică la 3.000 de lei şi a fost dată pentru că au fost constatate deficienţe privind modul de semnalizare rutieră temporară a lucrărilor. Lucrările pe D.N. 1 - Centura de Vest a municipiului Ploieşti au fost reluate la 9 martie. 

ALBA-IULIA
O fetiţă a fost lovită ieri-dimineaţă de o maşină chiar pe zebră. Mai mult, semaforul indica şi culoarea verde, fapt ce complică şi mai mult situaţia şoferului autor al accidentului. În urma impactului, fetiţa a fost rănită, suferind fracturi la tibie şi a fost transportată la spital. (L.D.)

SPIRALA JUSTIŢIEI
Procesul lui "Guru" Bivolaru s-a amânat din nou. De data aceasta motivul invocat a fost că avocaţii nu au avut timp să citească dosarul, deşi au avut la dispoziţie o lună. Avocatul parlamentar Mihail Boldea, despre care Jurnalul Naţional a arătat că nu avea voie să pledeze în această cauză, s-a decis să renunţe. Strategia noului avocat este acum să ceară strămutarea procesului. (Cara Fiori)

A MURIT LA ŞCOALĂ
Un elev de la o şcoală din Giurgiu a murit ieri la prânz în timpul unei pauze. Potrivit directorului Şcolii nr. 5, profesor Gheorghe Bivolaru, tânărului de 15 ani i s-ar fi făcut rău într-o pauză, când a mers la sala de sport să vorbească cu profesorul de specialitate. La un moment dat a leşinat şi, pentru că nu îşi mai revenea, profesorul a chemat Ambulanţa. În ciuda operaţiunilor de resuscitare, băiatul a decedat.

PATRIMONIU LA EXPORT
Doi consilieri de la Direcţia Judeţeană de Cultură Hunedoara şi un cetăţean italian au fost trimişi în judecată. Cei trei, alături de alte două persoane, sunt acuzaţi că au exportat în Italia mii de piese de patrimoniu cultural, prejudiciul depăşind 170.000 de euro. Potrivit rechizitoriului, principalul inculpat este un consilier de la Direcţia de Cultură care ar fi eliberat ilegal, între 2003 şi 2005, 18 certificate de export pentru 16.779 de piese de patrimoniu cultural. (M. H.)

CORUPŢIE SEXUALĂ
Un angajat al unui grup şcolar, acuzat de corupţie sexuală, a fost arestat ieri de poliţişti. Mai multe fetiţe de clasa a III-a de la Şcoala din Susenii Bârgăului s-au plâns că bărbatul, angajat de Grupul Şcolar "Radu Petrescu" din Prudu Bârgăului, le-a atins în zonele intime. Poliţiştii au aflat despre fapta bărbatului în timpul unor discuţii cu elevii despre infracţionalitate. Acuzatul lucra la şcoala din Susenii Bârgăului, care aparţine de Grupul Şcolar Radu Petrescu şi, în pauze, se ducea în clasa a III-a să se încălzească.

LOTO 6/49
Premiul la extragerea Loto 6/49 de mâine a ajuns la peste 5,5 milioane de euro. Loteria suplimentează fondul de câştiguri la categoria I cu 150.000 de lei şi pentru această Tragere Specială a Primăverii. La această categorie se înregistrează, în prezent, un report în valoare de peste 20,7 milioane de lei, se arată într-un comunicat emis vineri de Loteria Română.

×
Subiecte în articol: observator