x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Streinu Cercel: Îmi mențin declarația că pandemia de coronavirus se va termina în 2023

Streinu Cercel: Îmi mențin declarația că pandemia de coronavirus se va termina în 2023

18 Oct 2020   •   17:16
Streinu Cercel: Îmi mențin declarația că pandemia de coronavirus se va termina în 2023
Sursa foto: Foto: Lucian Alecu

Pandemia de coronavirus se va termina în anul 2023, a declarat, duminică, managerul Institutului „Matei Balș” din Capitală, răspunzând la o întrebare.

Întrebat dacă își menține declarația potrivit căreia pandemia se va termina în 2023, Streinu Cercel a răspuns: „Da. Categoric da. De la o persoană care este infectată în decursul unei serii de patru zile alte trei persoane vor fi infectate, după încă patru zile alte nouă persoane vor fi infectate și după încă patru zile încă 27 de persoane. Așa se face că de la o persoană infectată în decurs de 12 zile vom avea 40 de persoane infectate”.

„Puteți să faceți un calcul simplu coroborat cu populația României și să vedeți cam în cât timp populația României va ajunge să treacă toată prin infecție. Fiind un virus cu răspândire relativ lentă se va întinde pe circa doi ani de zile. Suntem în 2020, mai puneți 2021, 2022 și în 2023 s-ar putea să respirăm ușurați”, a adăugat managerul Institutului „Matei Balș” din Capitală.

Răspunzând unei alte întrebări, Streinu Cercel a declarat că susține în continuare testarea în masă întrebare, deoarece „fără testare nu vom reuși să depășim cu ușurință această pandemie”.

Întrebat cum se va înțelege cu „viitorul său coleg de Parlament, profesorul Alexandru Rafila, care în urmă cu două zile spunea că testarea în masă a populației nu este o soluție optimă”, Streinu Cercel a replicat: „Depinde de ce strategii pui pe hârtie”.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: streinu cercel coronavirus