x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Studiu: 4 din 10 persoane preferă să se întâlnească fizic doar cu cei vaccinați sau cu anticorpi

Studiu: 4 din 10 persoane preferă să se întâlnească fizic doar cu cei vaccinați sau cu anticorpi

07 Iul 2021   •   14:07
Studiu: 4 din 10 persoane preferă să se întâlnească fizic doar cu cei vaccinați sau cu anticorpi
Sursa foto: Lucian Alecu

Peste 40% dintre persoane preferă să se întâlnească fizic doar cu cineva care are anticorpi sau un certificat de vaccinare, arată un studiu comandat de Kaspersky.

„Patru din zece persoane (42%) preferă să se întâlnească fizic doar cu cineva care are anticorpi sau un certificat de vaccinare. Consumatorii au devenit, în general, tot mai reticenți la întâlnirile față în față, încă de la începutul pandemiei. Numărul celor care nu se întâlnesc deloc în lumea reală cu persoanele cu care sunt compatibili s-a dublat (de la 16% la 35%)”, se arată într-un comunicat al companiei.

Conform acestuia, în timpul perioadelor de auto-izolare forțată, oamenii au petrecut mai mult timp pe aplicațiile de dating, iar numărul de utilizatori este în creștere.

Cererile în ceea ce privește accesul online la statusul unei persoane privind vaccinarea sunt un rezultat evident al pandemiei. Totuși, a cunoaște față în față pe cineva întâlnit inițial online pare să genereze mai multe îngrijorări decât simpla îngrijorare în legătură cu îmbolnăvirea.

În general, 50% dintre utilizatori resimt disconfort sau nesiguranță (18%) atunci când au o întâlnire față în față cu cineva.

Pentru a atenua unele dintre aceste griji, majoritatea (72%) dintre cei care folosesc site-uri și aplicații de dating online vor să vorbească mai întâi telefonic sau video înainte de a fi de acord să se întâlnească cu persoana respectivă.

„Cu toate politicile și restricțiile de ședere la domiciliu din întreaga lume, întâlnirile online par să joace un rol major în viața oamenilor de astăzi. Totuși, tranziția de la la este un pas foarte mare pentru mulți: aceasta nu ține doar de situația medicală, ci și de mai multe riscuri bine cunoscute, legate de o primă întâlnire cu un om străin. Pentru a continua să vă bucurați în siguranță de întâlnirile online și offline, este important să fiți conștienți de datele pe care le împărtășiți cu persoanele cunoscute online - astfel încât, dacă vă răzgândiți cu privire la întâlnirea cu cineva, să aveți întotdeauna control asupra situației, asupra informațiilor pe care le-ați împărtășit și a modului în care acestea pot fi utilizate”, spune David Jacoby, cercetător în securitate la Kaspersky.

„Pandemia ne-a zguduit. Multe lucruri pe care le-am considerat normale înainte de pandemie s-au schimbat, iar insecuritățile, în special în ce privește contactul fizic, sunt enorme. De aceea e normal ca utilizatorii aplicațiilor de dating să fie precauți - insistând să se întâlnească doar cu cei care își iau în serios nevoia de securitate și siguranță personală. Pentru că a simți că ești luat în serios este un aspect esențial în construirii unei relații”, spune terapeutul Birgitt Hölzel.

Kaspersky oferă sfaturi pentru a vă ajuta să păstrați în siguranță datele personale în timpul întâlnirilor online:
-Distribuiți fotografii care nu conțin indicii cu privire la adresa personală sau la compania pentru care lucrați. În schimb, trimiteți fotografii din călătorii sau cu anumite atracții turistice, fără date personale sau alte persoane.
-Utilizați funcția de messenger încorporată a platformelor de întâlniri în loc să divulgați numărul de telefon sau să accesați alte aplicații de mesagerie. Dacă decideți să mutați conversația pe o altă aplicație, nu uitați să o configurați pentru a vă păstra datele private și în siguranță.
-Utilizați o soluție de securitate eficientă care oferă protecție avansată pe mai multe dispozitive

Terapeutul Stefan Ruzas recomandă:
-Întâlniți-vă întotdeauna în public de câteva ori, la un restaurant, la o plimbare sau la film.
-Lăsați cuiva în care aveți încredere toate detaliile întâlnirii - când, unde și cu cine vă vedeți
-Nu vă stabiliți întâlniri aproape de casă. În acest fel nu puteți fi urmărit.
-De asemenea, nu vă dați adresa imediat.
-Dacă vă neliniștește ceva cu privire la persoana cu care v-ați văzut, încheiați întâlnirea. Nu aveți nicio obligație.
-Aveți încredere în instinctele voastre, nu în persoane necunoscute.

În iunie 2021, Kaspersky a delegat compania Sapio să efectueze un sondaj online cu peste 18.000 de respondenți pentru a explora rolul aplicațiilor de dating și starea actuală a tehnologiei și a relațiilor.

×