x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Studiu: Femeile însărcinate, infectate cu Covid, pot transfera anticorpii la făt

Studiu: Femeile însărcinate, infectate cu Covid, pot transfera anticorpii la făt

30 Ian 2021   •   20:00
Studiu: Femeile însărcinate, infectate cu Covid, pot transfera anticorpii la făt
Sursa foto: pixabay.com

Anticorpii care protejează împotriva coronavirusului sunt adesea transferați de la mamă la sugar în timpul sarcinii, arată un studiu făcut la Spitalul de Copii din Philadelphia, scrie Mediafax

Descoperirea sugerează, de asemenea, că vaccinarea femeilor însărcinate ar putea proteja și bebelușii nenăscuți, au spus cercetătorii, conform CNN.

Femeile însărcinate sunt sfătuite să se vaccineze antigripal pentru a se proteja atât pe ele, cât și pe bebelușii lor.

Specialistul neonatolog dr. Dustin Flannery de la Spitalul de Copii din Philadelphia și colegii săi au studiat peste 1.400 de mame și bebeluși, Au descoperit că anticorpii IgG au fost transferați prin placentă în cazul a 72 de gravide infectate cu Sars Cov-2 din 83.

Mai mult, niciunul dintre copiii mamelor infectate nu a dezvoltat infecție cu coronavirus. Iar 60% dintre femeile care aveau anticorpi împotriva coronavirusului nu aveau simptome, au raportat cercetătorii.

„Ar putea anticorpii materni să ajute la întârzierea apariției infecției sau să protejeze copilul de la infecția severă cu COVID-19?", s-a întrebat dr. Flor Munoz, un virolog de la Colegiul de Medicină Baylor.

Nou-născuții sunt vulnerabili la infecții și orice protecție ar fi binevenită, a scris Munoz. Dar se știe, de asemenea, că anticorpii împotriva altor viruși, cum ar fi gripa sau tetanosul, se epuizează rapid atunci când sunt transferați de la mamă la sugar în timpul sarcinii, deci ar fi important de studiat când și cum să vaccinați sugarii, a spus Munoz.

Centrele din SUA pentru Controlul și Prevenirea Bolilor recomandă imunizarea copiilor împotriva gripei la șase luni, de exemplu, chiar dacă mamele au fost vaccinate în timpul sarcinii.

 

×