x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Studiu: Păsările îşi pierd talentul de a cânta şi uită melodiile pe care le cântă de generaţii

Studiu: Păsările îşi pierd talentul de a cânta şi uită melodiile pe care le cântă de generaţii

20 Mar 2021   •   10:30
Studiu: Păsările îşi pierd talentul de a cânta şi uită melodiile pe care le cântă de generaţii
Sursa foto: Hepta

Melodiile păsărilor sunt transmise, în esenţă, de la o generaţie la alta, dar scăderea numărului păsărilor din sălbătăcie a dus la declinul multor specii.

Muzica păsărilor poate reduce stresul şi te poate ajuta la îmbunătăţirea stării de spirit. Dar unele specii de păsări cântătoare încep să îşi piardă talentul muzical, din cauza numărului de populaţii în scădere.

O nouă cercetare publicată în revista Proceedings of the Royal Society B, arată că păsările cântătoare de sex masculin au probleme cu învăţarea cântecelor pe care specia le foloseşte pentru a atrage sexul feminin.

În sălbăticie, păsările sunt pe cale de dispariţie, iar cu un număr atât de mic, masculii nu reuşesc să înveţe cântecele de la alte păsări mai în vârstă, care la rândul lor au învăţat de la bâtrâni.

Asta afectează succesul masculului la cucerirea femelelor, cât şi capacitatea lui de reproducere.

Cercetătorii spun că 12% dintre păsările pe care le-au observat nu au reuşit să reproducă cântecele propriei specii, iar 27% au cântat melodii diferite de cântecele care păreau să aibă succes în atragerea femelelor pentru împerechere.

(sursa: Mediafax)

×