x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Substanța ucigașă folosită la deratizare în blocul din Timișoara, cumpărată de pe piața neagră

Substanța ucigașă folosită la deratizare în blocul din Timișoara, cumpărată de pe piața neagră

19 Noi 2019   •   11:28
Substanța ucigașă folosită la deratizare în blocul din Timișoara, cumpărată de pe piața neagră
Sursa foto: pressalert.ro

Ioan Sorin Buţă, patronul firmei de deratizare din Timişoara, reţinut pentru 24 de ore pentru moartea a doi copii şi a unei tinere mămici, a recunoscut că a cumpărat otrava pentru deratizare de pe piaţa neagră.

Ioan Sorin Buță a folosit pastilele cu substanța ucigașă, prima dată, în urmă cu aproape o lună într-un alt hotel din Timișoara, unde a deratizat câteva camere. Pentru că a obținut rezultate bune, acesta a stabilit cu patronul locației ca în luna decembrie să facă o deratizare în tot hotelul, care urma să fie închis. Acesta și-a făcut aprovizionarea cu pastile. Cum între timp a primit comanda de la firma care este proprietara clădirii de pe strada Mioriței a folosit pastilele acolo. În fiecare încăpere a pus câte un set de pastile. Sorin Buță nu era autorizat să manipuleze și să folosească tipul acesta de insecticid. Absolvent al Facultății de Administrație Publică și după ce a făcut câțiva ani la Drept, patronul firmei a absolvit un curs de sănătate publică organizat de DSP. Anchetatorii au recuperat inclusiv ambalajele în care au fost pastilele morții.

”Încă din prima fază procesuală, clientul meu a colaborat total cu autoritățile și și-a recunoscut faptele”, a declarat, pentru PRESSALERT.ro, avocatul Călin Stăiculescu, apărătorul lui Sorin Buță.
 

 

×
Subiecte în articol: Ioan Sorin Buță