x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Supraviețuitor Colectiv: Mă îngrozește pata de sânge de pe așternut, neatinsă de foc

Supraviețuitor Colectiv: Mă îngrozește pata de sânge de pe așternut, neatinsă de foc

15 Noi 2020   •   10:26
Supraviețuitor Colectiv: Mă îngrozește pata de sânge de pe așternut, neatinsă de foc
Sursa foto: Facebook Voluntari SMURD

Alexandra Furnea, una dintre supraviețuitoarele incendiului din Colectiv, a postat un mesaj cutremurător după incendiul din Secția ATI a Spitalului din Piatra Neamț: „Mă îngrozește pata de sânge de pe bucata de așternut care a rămas neatinsă de foc”, scrie Alexandra.

Alexandra Furnea a postat un mesaj pe Facebook, la câteva ore după incendiul din secția ATI a Spitalului din Piatra Neamț, spunând că imaginea i-a rămas blocată pe o fotografie.

„Duhoarea veche, aceea care mi-a străpuns ființa în cenușa din containerul Colectiv, mi s-a întors în nări, confecționată de creierul meu din vestiarul de amintiri rămas în mine după 30 octombrie 2015. E amară și volatilă, ca de plastic încins stropit cu chimicale. Așa miroase și patul acesta care, pentru cineva, mamă, tată, soț, soție, frate, soră, copil, în loc să fie cuib de vindecare, a devenit coșciug incandescent. Dar ce mă îngrozește nu e miasma chinuitoare care îmi frige, din închipuire, plămânii, ci pata de sânge de pe bucata de așternut, care a rămas neatinsă de foc. Dovada incontestabilă că pe salteaua aceea a ars de viu un om. A ars până când din el nu a mai rămas decât atât: un semn mânjit al durerii ultime - o durere necuprinsă, de nedescris. Intubat, imobilizat, neputincios, nu a izbutit nici măcar să țipe după ajutor, dar sunt convinsă că a simțit flăcările, așa cum le-am simțit și eu”, scrie tânăra, care a supraviețuit tragediei de la Colectiv.

Alexandra îi îndeamnă pe toți cei care văd imaginile din Secția ATI Piatra Neamț să le privească până le „învață pe de rost”, pentru că „tot corupția i-a incendiat și pe ei” în „țara lui ”.

„Priviți-le (imaginile – n.r.) până când sângerați în interior așa cum au sângerat morții din noaptea aceasta în timp ce erau devorați de vâlvătăi, cum sângerează supraviețuitorii în țara lui . Tot corupția i-a incendiat și pe ei. Scrutați temeinic fotografiile și adormiți cu ele in gând pentru că aceasta este, de fapt, România adevărată. V-aș zice să mergeți apoi să votați așa, copleșiți de coșmaruri, terifiați că următorii veți fi voi, dar realitatea este că nu mai cred în nimeni și în nimic în seara aceasta. Doare prea tare speranța în țara care tot arde de treizeci de ani încoace, fără să o poată stinge cineva”, mai scrie Alexandra Furnea.

Alexandra Furnea somează autoritățile statului român să facă acum ceea ce nu au făcut pentru victimele din incendiul din Colectiv: să transfere răniții arși grav în centre civilizate din Europa, să nu se ascundă după minciuni autosuficiente, să nu invoce lipsa protocoalelor ca să justifice o crimă.

„Să ajute, nu să înșele. Să dea o șansă, nu să condamne la moarte. Să arate că au învățat ceva după Colectiv. Dumnezeu să-i odihnească pe cei uciși de România, și să le dea forță supraviețuitorilor. Rușine să ne fie...”, mai scrie Alexandra Furnea pe Facebook.

(sursa: Mediafax)

×