x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Tăriceanu: Cred că guvernanții nu spun tot adevărul legat de criza în care ne aflăm

Tăriceanu: Cred că guvernanții nu spun tot adevărul legat de criza în care ne aflăm

01 Apr 2020   •   13:07
Tăriceanu: Cred că guvernanții nu spun tot adevărul legat de criza în care ne aflăm

Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, crede că guvernanții nu spun tot adevărul legat de criza în care ne aflăm și le cere acestora să fie cinstiți cu românii. La rândul său, liderul PMP, Eugen Tomac, a solicitat crearea unui portal cu informații în timp real despre epidemia de coronavirus.

 

Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, susține că guvernanții „fardează realitatea” în încercarea de a trage de timp.

 

„Eu cred că guvernanții au luat decizia de a nu ne spune tot adevărul legat de criza în care ne aflăm. Poate au făcut-o cu intenție bună, de a nu crea panică, dar cred că asta nu ar trebui să fie decizia lor. (...) Eu cred că românii merită să știe tot adevărul oricât de dur ar fi. Cred că transparența clădește încrederea între cetățeni și autorități. Nu mai dați ordonanțe militare la miezul nopții că nu au intrat tătarii în țară. Fiți cinstiți cu noi și spuneți-ne ce puteți și ce nu puteți să faceți! Și românii vă vor fi alături!”, a scris pe Facebook liderul ALDE.

La rândul său, Eugen Tomac, preşedintele PMP, formaţiune care participă la guvernare la nivel de secretari de stat, a avut şi el o solicitare adresată Executivului, respectiv crearea urgentă a unui portal pe care să fie afişate, în timp real, informaţii detaliate despre persoanele aflate în izolare, carantină, infectate cu Covid-19 şi decedate – la nivel de judeţ, localitate, stradă sau cartier.

„Cetăţenii au dreptul să ştie, în timp real, care este numărul persoanelor infectate din comunitatea în care locuiesc pentru a lua din timp măsuri şi mai drastice de protecţie. Consider că, în aceste zile, transparenţa şi informaţia transmisă în timp real şi cu precizie poate ajuta la salvarea de vieţi”, a postat liderul PMP pe Facebook.

Mediafax

×
Subiecte în articol: calin popescu tariceanu