x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Țările reticente la izolare, o adoptă

Țările reticente la izolare, o adoptă

de Dan Constantin    |    29 Mar 2020   •   16:02
Țările reticente la izolare, o adoptă

Măsurile de restricționare a activităților sunt adoptate și de țările care au fost permisive până acum. Extinderea epidemiei a impus schimbarea strategiei de protecție a populației și în Mexic, Suedia și Olanda, care erau date ca exemplu de adversarii izolării și diminuării contactelor sociale. În Mexic se vor închide restaurantele și restricționa activitățile publice. Un filmuleț difuzat de televiziuni îl prezenta pe Nick Rădoi, un milionar de origine română care s-a refugiat în Mexic pentru a scăpa de restricțiile din Statele Unite, lăuda libertățile din țara central americană care părea scoasă de sub spectrul fricii de coronavirus. Presiunea organizațiilor civice asupra președintelui Mexicului l-a făcut pe acesta să ceară vineri populației să se izoleze la domiciliu.

 Suedia, unde se înregistrează 3092 de cazuri și 92 de decese, nu a adoptat măsuri de izolare, școlile au funcționat. Schimbarea de atitudine a guvernului este marcată de reducerea la 50 a numărului de persoane admise la manifestări publice , la închiderea școlilor și restaurantelor.

 

 Olanda a promovat o strategie a imunizării colective, prin lăsarea liberă a contactelor populației și a activității economice, considerată prioritară de premierul Rute, față de sănătatea populației. Rezultatele strategiei-639 decese și aproape 10 000 de cazuri confirmate de infectați- au arătat că se impune o schimbare rapidă . Măsurile anunțate de guvern includ închiderea școlilor, restaurantelor, barurilor.Adunările publice sunt oprite până la 1 iunie, cu excepția nunților și ceremoniilor funerare.

×