x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Testele false pentru Covid-19, depistate cu ajutorul Comisiei Europene

Testele false pentru Covid-19, depistate cu ajutorul Comisiei Europene

02 Apr 2020   •   17:36
Testele false pentru Covid-19, depistate cu ajutorul Comisiei Europene

Comisia Europeană le trimite statelor membre UE materiale de verificare a testelor pentru coronavirus, astfel încât 60 de milioane de teste pentru Sars Cov-2 vor fi verificate cu ajutor de la UE.

UE aşteaptă cereri pentru materialele martor de la statele membre

Nevoia de a face cât mai multe teste pentru a depista noul coronavirus este în creştere, iar kiturile sunt cumpărate din întreaga lume şi există pericolul să nu dea rezulate corecte. O persoană infectată cu virusul SARS Cov-2 poate avea un rezultat fals negativ, iar asta poate duce la un pericol pentru cei din jur şi la întârzierea unui tratament adecvat.

Comisia Europeană are pregătite 3000 de eşantioane de material-martor, conceput dintr-o parte sintetică neinfecţioasă a virusului. Dacă testele nu indentifică acest martor, nu vor identifica nici virusul. Eşantionalele sunt foarte concentrate, iar cele disponibile în acest moment fac posibilă verificarea a până la 60 milioane de teste în întreaga UE.

Fiecare ţară membră a Uniunii Europene va trimite o listă a laboratoarelor la care este nevoie de aceste materiale.

Spania a cumpărat din China 340.000 de teste pentru Covid-19 care au dat rezultate false. Firma de la care el cumpărase nu avea licenţă.

Mediafax

×