x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Sinucidere la indigo.

Sinucidere la indigo.

de Gabriela Mladin    |    27 Mai 2011   •   14:20

Un elev de 16 ani din Targu-jiu a fost descoperit in apele Jiului, folosind acelasi mod de sinucidere ca cel al elevei eminente, Raluca Dragusin, gasita duminica innecata in raul Jiu. Politistii au fost uimiti sa descopere ca si minorul avea in rucsac pietre, la fel cum isi burdusise si Raluca rucsacul inainte de a-si pune capat zilelor.

Trupul elevului a fost descoperit plutind in apele Jiului de catre un trecator. Mihai Zaharius invata la Liceul nr. 4 din Targu-Jiu si de duminica a disparut de acasa. Este ziua in care Raluca Dragusin, eleva emimenta care s-a sinucis, a fost scoasa din apele Jiului. Asadar duminica este ziua in care si tanarul a disparut de acasa. “Am trecut cu bicicleta pe maul raului Jiu si am vazut ceva plutind, mi-am dat seama ca nu poate fi un caine. M-am apropiat si am descoperit ca e vorba despre un om, am inteles ca un elev', a povestit cel care i-a descoperit cadavrul.

Acelasi mod de sinucidere

Deocamdata nu se cunoaste motivul care l-a determinat pe elev sa-si puna capat zilelor. Cert este ca elevul avea rucsacul de gat, iar inauntrul sau pietre in greutate de 10 kilograme. La fel fasuse si Raluca Dragusin, care isi atarnase ruscasul de gat inainte de a se arunca in Jiu.

Minorul nu era cunoscut cu probleme, insa in urma cu un an mama sa murise, iar el, alaturi de alti doi frati, erau crescuti de tata. A disparut de acasa duminica, iar de luni n-a mai venit la scoala. Politia l-a cautat insa l-au gasit abia vineri in apele Jiului.

Medicii sustin ca dupa cum arata cadavrul, acesta a stat in apa cel putin cinci zile, ceea ce ar confirma ca data disparitiei minorului este si data cand s-a aruncat in Jiu.

Cazul Ralucari, inspiratie sau coincidenta?

Necropsia va arata exact cum a murit minorul, insa anchetatorii sustin ca mai mult ca sigur este vorba despre o sinucidere. Politia incearca sa gaseasca explicatii si mai ales sa vada daca a existat o legatura intre eleva eminenta si minorul gasit acum sau, pur si simplu, este vorba despre o copiere a unui gest fatal.

Raluca Dragusin a disparut si ea de acasa saptamana trecuta, iar la cateva zile a fost gasita moarta in Jiu. Fata fusese admisa la Cambridge si urma ca peste cateva luni sa mearga sa studieze in Marea Britanie. Anchetatorii au gasit acasa la aceasta cartea “Magazinul de sinucideri', iar psihologii sustin ca tanara si-a pregatit mopartea.

Cazurile celor doi seamana izbitor ca si metoda folosita si ziua in care Raluca a fost gasita, iar Mihai a disparut.

×