x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Topul județelor în privința vaccinării contra COVID 19

Topul județelor în privința vaccinării contra COVID 19

11 Mai 2021   •   10:40
Topul județelor în privința vaccinării contra COVID 19
Sursa foto: Lucian Alecu

Medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID-19, a prezentat topul județelor în ceea ce privește imunizarea populației. Cele mai multe persoane vaccinate raportate la numărul total de locuitori sunt în București și în județele Cluj, Sibiu și Brașov.

În topul vaccinării, pe primul loc este capitala cu aproape 34% persoane vaccinate din populația rezidentă.

„La București, acoperirea vaccinală este de 33,8% din populația rezidentă”, a explicat Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare. Acesta a mai spus că dacă este eliminată populația sub 16 ani rezultă o acoperire de peste 40% din totalul populației. „Asta explica evoluția favorabilă a pandemiei”, a precizat Valeriu Gheorghiță.

Pe locul doi se află județul Cluj cu o acoperire de 30,2% din totalul populației și de 35,7% din total, fără persoanele sub 16 ani. De asemenea, în orașul Cluj-Napoca rata de vaccinare a ajuns la 40%.

În județul Sibiu, acoperirea în ceea ce privește numărul de vaccinuri administrate în raport cu totalul populației este de 23,7% și de 28,9%, fără persoanele sub 16 ani.

În top, urmează județul Brașov cu 23,55 și 28,8% și județul Constanța cu 22,6% și 27,3%.

În ceea ce privește numărul persoanelor înscrise pe liste de așteptare pentru vaccinare, în top se află Mureș, București, Cluj și Galați.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: top vaccinare