x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Tot mai mulţi români sunt de acord cu vaccinarea obligatorie

Tot mai mulţi români sunt de acord cu vaccinarea obligatorie

27 Mar 2020   •   14:27
Tot mai mulţi români sunt de acord cu vaccinarea obligatorie

Odată cu pandemia, oamenii nu mai sunt atât de vehemenţi împotriva vaccinării obligatorii. Oamenii percep descoperirea unui vaccin contra COVID-19 ca pe o sursă de protecţie, susțin psihologii. Medicii recomandă vaccinarea celor cu afecţiuni cardio-vasculare cronice pentru creşterea rezistenței.

„Automat la nivel psihologic starea lor de anxietate este puternic influenţată. Tocmai din aceste considerente poziţia cetăţenilor s-a schimbat în ce priveşte vaccinarea, în sensul în care oamenii percep descoperirea unui vaccin contra acestui virus ca fiind într-adevăr o sursă de protecţie”, spune psihologul Ioana Dumitru.

Oamenii văd cu ochi buni vaccinarea împotriva Covid-19.

„Orice vaccin împotriva bolilor, care cu ajutorul vaccinurilor au fost eradicate, că sunt şi oameni de rea voinţă. Dacă ţi-ai face rău numai ţie treaba ta. Faci rău refuzând altora”, spune un bucureștean.

„Categoric. Orice posibilitate şi metodă de a eradica nenorocirea asta. Trebuie să fi inconştient să nu accepţi”, susțin oamenii.

Medicii recomandă vaccinarea în special a celor cu afecţiuni cardio-vasculare cronice pentru creşterea rezistenţei.

„Colegiul American de Cardiologie, într-o declaraţie recentă, recomandă cu fermitate vaccinarea generală a tuturor pacienţilor cu boli cadrio-vasculare cronice în vederea reducerii incidenţei altor forme de infecţie respiratorie care ar scădea rezistenţa organismului şi faţă de Coronavirus”, explică medicul cardiolog Adrian Tase.

Legea vaccinării obligatorii urmează să fie dezbătută de Camera Deputaţilor, care este for decizional.

Mediafax

×
Subiecte în articol: vaccinarea obligatorie