x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Trafic feroviar în condiții speciale în Câmpina și între Răstolița-Lunca Bradului, din cauza vremii

Trafic feroviar în condiții speciale în Câmpina și între Răstolița-Lunca Bradului, din cauza vremii

27 Iun 2021   •   17:00
Trafic feroviar în condiții speciale în Câmpina și între Răstolița-Lunca Bradului, din cauza vremii
Sursa foto: Victor Stroe

CFR SA anunță că duminică se circulă fără probleme pe toate magistralele feroviare, traficul desfășurându-se în condiții speciale doar în Câmpina și între stațiile Răstolița-Lunca Bradului.

Potrivit unui comunicat al CFR SA, circulația feroviară este operațională pe toate magistralele feroviare, traficul pe anumite intervale de stații fiind adaptat la condițiile meteo.

Pe nicio secție de cale ferată nu sunt semnalate evenimente feroviare care să afecteze traficul feroviar.

„Singurele zone de pe rețea, unde trenurile circulă în condiții speciale, sunt stația Câmpina, unde circulația este monitorizată de personalul de specialitate, din cauza apelor care au ajuns la nivelul liniei de cale ferată, și intervalul de stații Răstolița - Lunca Bradului unde trenurile circulă cu locomotive Diesel”, a mai informat CFR SA.

Conform comunicatului, angajații din cadrul dispeceratelor de trafic urmăresc permanent evoluția vremii și vor adapta circulația trenurilor la condițiile meteo.

„De asemenea, precizăm faptul că, în situația în care pe anumite intervale de stații sau secții de cale ferată sunt înregistrate deranjamente la linie, la alte componente ale infrastructurii sau nu sunt îndeplinite condițiile optime de circulație, trenurile vor fi oprite temporar în stațiile adiacente zonei afectate, astfel încât personalul feroviar să poată interveni cu personal și utilaje de specialitate, pentru remedierea oricărui deranjament”, se mai arată în comunicat.

Circulația feroviară a fost afectată în ultimele zile după ce zeci de arbori s-au prăbușit pe firele de contact ale căii ferate din cauza vântului.

×