x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Tragedie în medicina românească. Unul dintre cei mai cunoscuţi medici a fost răpus de coronavirus

Tragedie în medicina românească. Unul dintre cei mai cunoscuţi medici a fost răpus de coronavirus

02 Sep 2020   •   14:05
Tragedie în medicina românească. Unul dintre cei mai cunoscuţi medici a fost răpus de coronavirus
Sursa foto: Pixabay.com

O nouă tragedie provocată de Covid-19 a avut loc în lumea medicală din România. Unul dintre cei mai cunoscuţi medici din România a fost răpus de noul coronavirus. În luna august, la secția clinică de Hematologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Mureş au fost depistate pozitiv cu coronavirus 11 cadre medicale, printre care şi doctorul Benedek István. Acesta a fost internat la Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare şi Transplant din Târgu Mureş unde a urmat un tratament. Conducerea spitalului a făcut anunţul că marţi medicul s-a stins din viaţă. Urma să împlinească 72 de ani în luna octombrie, potrivit MSnews.

Doctorul Benedek Istvan a realizat numeroase premiere naţionale în domeniul medical, printre care şi primul transplant de măduvă la un bolnav adult în ţară. Benedek Istvan este medicul care a realizat primul transplant de măduvă din România. Se întâmpla în luna septembrie 2001, iar în 2003 a efectuat primele transplanturi la bolnavi cu leucemie acută.

În luna august 2013, la Târgu Mureş a realizat şi primul transplant alogen de celule stem hematopoietice de la donator neînrudit.

 

×
Subiecte în articol: Benedek István