x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Tramvaie wi-fi la Cluj Napoca. Costă 7 milioane de euro

Tramvaie wi-fi la Cluj Napoca. Costă 7 milioane de euro

27 Iul 2011   •   09:57

Primaria Cluj-Napoca va organiza o licitatie privind achizitionarea de tramvaie cu 'dotari minimale': sistem wi-fi, aer conditionat si sistem de supraveghere video, valoarea investitiei depasind sapte milioane de euro, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Primarul din Cluj-Napoca, Sorin Apostu, a declarat, miercuri, intr-o conferinta de presa, ca in anuntul de licitatie care va fi postat in cursul zilei pe Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SEAP) se va cere ca tramvaiele sa fie livrate la sase luni de la semnarea contractului, in lunile aprilie-mai 2012.

'Dorim sa cumparam garnituri de tramvaie noi cu dotari minimale, cum ar fi consum de curent cu 50 la suta mai mic decat cel de astazi, cu podea joasa, cu locatii speciale pentru carucioare pentru copii sau persoane cu dizabilitati, sistem de inregistrare video, sistem de contorizare a numarului de calatori, aer conditionat, scaune ergonomice, sistem wi-fi, pentru asigurarea unui confort sporit in tramvai. Noile tramvaie vor putea transporta intre 175-200 de pasageri', a spus Apostu.

'In aprilie-mai anul viitor sper sa dam drumul la noua linie reabilitata de tramvai pe care sa circule noile garnituri. Vom cere cinci ani de garantie pentru noile tramvaie si o durata de exploatare de minim 20 de ani', a mai spus edilul.

Finantarea pentru achizitia tramvaielor va fi asigurata printr-un credit de 300 de milioane de lei contractat de municipalitate pentru mai multe investitii.

Linia de tramvai din Cluj-Napoca este reabilitata cu 25 de milioane de euro din fonduri europene.

×