x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Trenul Gara de Nord-Aeroport are 600 de călători pe zi, deși traficul pe Otopeni e de 10.000

Trenul Gara de Nord-Aeroport are 600 de călători pe zi, deși traficul pe Otopeni e de 10.000

08 Iun 2021   •   08:20
Trenul Gara de Nord-Aeroport are 600 de călători pe zi, deși traficul pe Otopeni e de 10.000

Ministrul Transporturilor Cătălin Drulă spune că trenul care leagă Gara de Nord de Aeroport are 600 de călători zilnic, cu toate că traficul pe Aeroport este de 10.000. Acesta susține că, de anul viitor, frecvența trenurilor ar putea fi crescută.

Ministrul Transporturilor Cătălin Drulă susține că, în avioanele care sosesc la București, călătorii sunt anunțați că au la dispoziție un tren cu care pot să ajungă în Gara de Nord. Aceasta este o parte din strategia cu care se încearcă atragerea de călători.

Cătălin Drulă spune că în ultima lună numărul călătorilor a crescut de la 200 la 600 zilnic.

„A crescut numărul de călători, a ajuns la aproape 600 zilnic, la un trafic prin Otopeni de 10.000 de pasageri zilnic. Nu e rău, dar vrem să creștem această cifră prin promovare. (...) A existat o prăbușire completă a traficului. În lunile dinainte am avut 20% chiar și 17% din traficul lui 2019. Pe de altă parte, pe vremuri de pandemie, oamenii s-au ferit de aglomerație, au vrut să urce în mașină, în orice caz doar cu un șofer de taxi, nu cu încă zeci de pasageri”, a declarat Cătălin Drulă, la Digi24.

Conform acestuia, o creștere a frecvenței cu care circulă aceste trenuri, care acum este de 40 de minute, este posibilă.

„Din câte știu eu, fără investiții majore, până la 2 pe oră, adică la 30 de minute; pentru o frecvență mai mare, la 20 de minute, cred că trebuie investiții. Magistrala de care este legat este magistrala de Urziceni și este simplă, trebuie linie dublă și această dublare cred că ar permite un tren la 20 de minute. Am și discutat cu CFR această creștere la 30 de minute, o să o și putem pune în Mersul trenurilor de anul viitor”, a mai spus ministrul.

Acesta a vorbit și despre Gara de Nord, pe care a numit-o un loc neprietenos. „Până la urmă și asta e un motiv, mă întrebați de ce nu se folosește trenul de la Aeroport: Nu ajungi într-un loc foarte prietenos, asta e clar”.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: tren Otopeni