x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Tricolorii au simţit Jurnalul lipit de sufletul lor

Tricolorii au simţit Jurnalul lipit de sufletul lor

de Florin Condurateanu    |    12 Aug 2020   •   11:17
Tricolorii au simţit Jurnalul lipit de sufletul lor
Sursa foto: pixabay.com

La marea încercare a turneului final din America, acolo unde au atins o culme a valorii lor, a lipsit o respingere a balonului trimis de un suedez ca tricolorii să joace o semifinală de Mondial împotriva Braziliei, românii au constatat susţinerea Jurnalului. Hagi, Popescu, Puiu Iordănescu au păstrat o punte de inimă cu noi, Jurnalul s-a străduit să aducă acasă, românilor crâmpeie din zbuciumul internaţionalilor noştri în perioada de foc atât de pe gazon, cât şi din cantonament.

Primul meci, prima strălucire a naţionalei, România a învins răsfăţata Columbie, creditată ca o candidată la trofeul suprem. Vedetele noastre au înscris trei goluri, d-alde Asprilla, Valderama şi alţi mustang, doar un gol, i-au păzit straşnic Didi Prodan, Belo, Dan Petrescu. După meci, miile de columbieni erau furioşi, dădeau de pământ cu perucile tip Valderama, stadionul era păzit ca în război. Ne-am strecurat până la autocarul românilor, s-au lipit de noi trei sătmăreni vecini cu Prodan şi preotul parohiei, l-au rugat pe Didi să scrie ceva pe tricolorul uriaş pe care-l aduseseră de la 12.000 de kilometri.

Stoperul fără teamă şi reproş a scris pe drapel: „Ne e dor de-acasă, rugaţi-vă la Dumnezeu pentru noi şi pentru România”! Şi a venit meciul decisiv al urcării din grupe cu Statele Unite. În Los Angeles era o căldură de ţâşnea sudoarea din piele, cei peste o sută de mii de spectatori veniseră cu lăzi frigorifice cu băuturi.

La apariţia echipei noastre, ştiind cine e inamicul public numărul unu, Hagi, fanii americani au aruncat spre el cu mii de cubuleţe de gheaţă. Ca un gentleman, Hagi a ridicat un cubuleţ de gheaţă din iarbă, la pus în gură să se răcorească şi a făcut o reverenţă de mulţumesc spre miile de suporteri, care l-au aclamat pentru gestul de domn. Cu arcada spartă de un fotbalist american, Belodedici l-a rugat pe doctor să-l coasă pe viu pe tuşă, „n-am timp de anestezie”.

A urmat victoria împotriva campioanei mondiale Argentina, Ilie Dumitrescu s-a întrecut pe sine, două goluri şi o pasă de gol lui Hagi. Până atunci, Ilie jucase slab, îl muştruluia lumea pe Iordănescu că-l menţine titular, a destăinuit asta numai Jurnalului. Văzând înfrângerea, Maradona, aflat în lojă, pedepsit pentru dopaj, s-a enervat, a aruncat cu scaunul şi a plecat înainte de finalul partidei.  

 

×