x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Tulcenii ar putea să rămână fără căldură în această iarnă

Tulcenii ar putea să rămână fără căldură în această iarnă

23 Sep 2019   •   14:48
Tulcenii ar putea să rămână fără căldură în această iarnă

Tulcenii vor rămâne anul acesta fără căldură, dacă Primăria municipiului Tulcea nu va primi în perioada imediat următoare 50 de milioane de lei de la Guvern pentur subvenţionarea agentului termic sau dacă populaţia nu va plăti până la 1 noiembrie cel puţin 40 de milioane de lei, a declarat, pentru AGERPRES, primarul municipiului Tulcea, Constantin Hogea.

"Populaţia înregistrează datorii istorice de peste 100 de milioane de lei la societatea Energoterm SA (singurul furnizor de agent termic din municipiu, n.red.), iar încasările din ultimele două luni de la populaţie nu asigură nici măcar plata utilităţilor, apă, energie sau gaz. Nu mai amintesc că societatea Energoterm are deja debite la furnizorul de apă. Primăria, cocoşată de fiscalitate şi vai de capul ei, are acum fonduri doar pentru a porni Cazanul de Apă Fierbinte (CAF) şi a-l închide în două săptămâni", a afirmat primarul Hogea.

În opinia lui, dacă populaţia ar achita până la 1 noiembrie măcar 40 de milioane de lei, nu ar mai exista nicio temere privind asigurarea agentului termic populaţiei din municipiu în această iarnă.

"Dacă la nivelul cetăţenilor se fac eforturi pentru a plăti măcar 40 de milioane de lei până la 1 noiembrie societăţii Energoterm SA, cu sacrificii din partea Primăriei, vom putea salva căldura populaţiei în sezonul rece", a mai spus primarul Tulcei.

Până în prezent, Primăria municipiului Tulcea nu a primit niciun semnal din partea Guvernului că ar urma să primească fonduri pentru a asigura subvenţia necesară furnizării agentului termic populaţiei.

"Ca să putem fi salvaţi în această iarnă, ar trebui să primim de la Guvern 50 de milioane de lei, dar nu avem niciun semnal. Guvernul însă ar trebui să se gândească şi la drepturile persoanelor cu deficienţe şi ale asistenţilor acestora", a precizat primarul Constantin Hogea.

Potrivit sursei, autoritatea locală va aloca fonduri pentru drepturile persoanelor cu deficienţe şi ale asistenţilor acestora de la investiţii, dacă Guvernul nu va aloca sumele necesare plăţii acestora.

Societatea Energoterm SA este singurul furnizor de agent termic din municipiul Tulcea şi asigură căldura în circa 11.000 de apartamente.

AGERPRES

×