x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Tulpina Delta de COVID-19 a început să se transmită comunitar

Tulpina Delta de COVID-19 a început să se transmită comunitar

07 Sep 2021   •   15:00
Tulpina Delta de COVID-19 a început să se transmită comunitar

Se întrunesc criteriile de transmitere comunitară susținută, la nivel național, a tulpinii indiene Delta, arată un raport al Institutului Național de Sănătate Publică (INSP).

Până pe 5 septembrie au fost raportate 3.166 secvențieri. Au fost confirmate 2.563 cazuri cu variante ale SARS-CoV-2 care determină îngrijorare (VOC), din care 807 varianta Delta.

Rata de confirmare cu variante ale SARS-CoV-2 care determină îngrijorare a fost de 81%.

Evoluția săptămânală a proporției cazurilor confirmate cu varianta Delta din numărul total de cazuri confirmate cu VOC are un trend crescător, de la o valoare de 1,5% în săptămâna 21, la 31,5% în săptămâna 35.

Au fost înregistrate și comunicate la INSP 75 decese confirmate cu variante ale SARS-CoV-2 care determină îngrijorare (VOC), din care 45 din cauza tulpinii indiene Delta.

„În săptămâna 35 au fost întrunite criteriile de transmitere comunitară susținută, la nivel național, a variantei Delta, în condițiile în care au fost înregistrate cazuri în 38 județe și municipiul București.

Dintre cele 807 cazuri confirmate cu varianta Delta, 191 (23,7%) fuseseră vaccinate: 7 incomplet și 184 complet vaccinate (22,8% din total).

INSP precizează că unul dintre criteriile de selecție a cazurilor de COVID-19 pentru secvențiere este vaccinarea, așa încât proporția de cazuri vaccinate din totalul de cazuri confirmate cu varianta Delta nu reflectă situația din populația generală, ci dintr-un grup selectat.

Vârsta medie a persoanelor decedate, confirmate cu varianta Delta, a fost de 66 ani. 42 de cazuri decedate (93,3%) au avut condiții medicale pre-existente.

5 cazuri decedate (11%) fuseseră complet vaccinate.

Mediafax

×
Subiecte în articol: delta COVID