x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ultimele pregătiri pentru Anul Nou pe rit vechi

Ultimele pregătiri pentru Anul Nou pe rit vechi

10 Ian 2020   •   15:37
Ultimele pregătiri pentru Anul Nou pe rit vechi

Ucrainenii din municipiul Tulcea vor sărbători, în noaptea de duminică spre luni, Anul Nou Bătrân, iar ruşii lipoveni vor marca acelaşi eveniment marţi, 14 ianuarie.


Preşedintele filialei judeţene a Uniunii Ucrainenilor din România (UUR), Dumitru Cernencu, a declarat pentru AGERPRES că la petrecerea care va avea loc într-un hotel din municipiu vor susţine recitaluri ansambluri şi artişti din Chilia Veche, Caraorman şi Pardina.

"Va fi în primul rând o întâlnire a membrilor uniunii. Vom avea colinde şi jocuri tradiţionale. Vor fi membrii UUR din judeţ, din Chilia Veche, Caraorman, Pardina, dar e posibil să avem o surpriză şi din afara judeţului", a menţionat preşedintele Cernencu.

Potrivit sursei, pe mesele ucrainenilor în noaptea dintre ani vor fi răcituri, fripturi, dar şi dulciuri, iar Anul Nou Bătrân va fi marcat şi la Sulina, Letea, Crişan, Caraorman, Sfântu Gheorghe, Teliţa şi Fântâna Mare.

Revelionul pe stil vechi este în noaptea de luni spre marţi, iar Primăria comunei Jurilovca a anunţat că marţi, 14 ianuarie, va organiza un eveniment în aer liber pentru a marca trecerea în Noul An Bătrân.

Petrecerea din satul Jurilovca, unde se află una dintre cele mai importante comunităţi de ruşi-lipoveni din România, va începe la ora 18,00, în mini-portul de pe malul complexului Razim-Sinoe, şi se va încheia la ora 21,00, după recitaluri semnate de ansambluri şi artişti locali, dar şi de Radu Captari. AGERPRES 

×