x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Un bărbat, în vârstă de 23 de ani, a suferit un șoc anafilactic după vaccinarea cu Pfizer

Un bărbat, în vârstă de 23 de ani, a suferit un șoc anafilactic după vaccinarea cu Pfizer

21 Apr 2021   •   17:11
Un bărbat, în vârstă de 23 de ani, a suferit un șoc anafilactic după vaccinarea cu Pfizer

Un bărbat, în vârstă de 23 de ani, care s-a vaccinat marți cu seru Pfizer la un centru din județul Brașov a suferit șoc anafilactic, fiind necesară intervenția echipajelor medicale, a informat Prefectura Brașov.

„În data de 20.04.2021, o persoană în vârstă de 23 de ani, de sex masculin, a prezentat o reacţie adversă de tip şoc anafilactic, manifestată prin hipotensiune, puls rapid şi slab, pierdere temporară a cunoştinţei, pentru câteva secunde. Reacţia a apărut la câteva minute după administrarea dozei de vaccin Pfizer-BioNTech”, a transmis, meircuri, Prefectura Braşov.

Bărbatul nu are antecedente de șoc anafilactic și nici nu este cunoscut cu alergii. Acesta a solicitat externarea în cursul zilei de miercuri.

„În istoricul medical declarat al pacientului nu au existat antecedente personale patologice şi nici istoric alergic. Personalul medical din centrul de vaccinare a intervenit prompt şi a acordat primul ajutor, solicitând şi echipa de resuscitare din serviciul UPU. Persoana a fost stabilizată şi ulterior supravegheată în UPU şi internată pe secţia medicală a unităţii sanitare, a mai transmis Prefectura.

Aceasta este a treia reacție severă post-vaccinare înregistrată în România de la începutul campaniei de vaccinare. 

×
Subiecte în articol: pfizer vaccin anti-covid soc anafilactic