x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Un expert OMS atrage atenția că izolarea nu este suficientă în lupta împotriva coronavirusului

Un expert OMS atrage atenția că izolarea nu este suficientă în lupta împotriva coronavirusului

23 Mar 2020   •   10:40
Un expert OMS atrage atenția că izolarea nu este suficientă în lupta împotriva coronavirusului

Țările nu pot pur și simplu să izoleze societatea pentru a se apăra de coronavirus, a declarat un expert în situații de urgență de la Organizația Mondială a Sănătății (OMS), duminică. Acesta a adăugat că sunt necesare și măsuri în domeniul sănătătii publice pentru a evita reapariția virusului, transmite Reuters.

„Trebuie să ne concentrăm pe identificarea celor bolnavi și să îi izolăm pe ei și contactele lor”, a spus Mike Ryan într-un interviu la BBC. „Pericolul acum cu izolarea este că dacă nu punem în aplicare măsuri clare în domeniul sănătății publice, când izolarea se va încheia, riscăm ca nurmărul îmbolnăvirilor să crească din nou.”, a mai adăugat acesta.

Majoritatea țărilor europene și SUA au urmat exemplul Chinei și al statelor asiatice și au implementat măsuri stricte pentru a opri răspândirea coronavirusului. Oamenii lucrează de acasă, iar școlile, barurile, localurile și restaurantele au fost închise.

În prezent, cea mai afectată țară de coronavirus este Italia, cu peste 59.000 de cazuri confirmate și peste 5.400 de morți.

×