x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cinci persoane, audiate în cazul jurnalistului bătut în pădure

Cinci persoane, audiate în cazul jurnalistului bătut în pădure

17 Sep 2021   •   10:13
Cinci persoane, audiate în cazul jurnalistului bătut în pădure

Cinci persoane sunt audiate la Poliția Vatra Dornei, în cazul jurnalistului bătut într-o pădure din județul Suceava.

Potrivit IPJ Suceava, polițiștii au fost sesizați joi, prin apel la 112, cu privire la faptul că patru persoane, un activist de mediu, doi cameramani și un localnic, au fost victimele unei agresiuni din partea mai multor persoane, în pădurea Dealu Negru, din zona comunei Panaci.

Polițiștii spun că în aproximativ 30 de minute activistul de mediu și cei doi cameramani au fost găsiți în pădure, iar cea de-a patra persoană, localnicul, a reușit să părăsească singură zona împădurită și să se prezinte la sediul poliției.

Cele trei persoane găsite în pădure au fost duse la sediul Poliției Vatra Dornei.

„Din audierile efectuate, s-a constatat că în cursul zilei de 16.09.2021, activistul de mediu și cameramanii s-au deplasat împreună cu un localnic în zona forestieră din proximitatea comunei Panaci, pentru a realiza un material video cu privire la posibile acte ilicite privind tăiri de arbori. În timpul activității, aceștia ar fi fost surprinși de mai mulți localnici din zonă pe terenurile forestiere private, iscându-se un conflict, care a degenerat, activistul și cameramanii fiind agresați de către celelalte persoane”, a transmis Poliția Suceava.

Polițiștii au deschis în acest caz un dosar penal pentru lovire sau alte violențe și distrugere.

Ulterior, polițiștii au identificat cinci persoane, care au participat la incident. Acestea sunt audiate la sediul Poliției Vatra Dornei.

Totodată, polițiștii din cadrul Biroului Delicte Silvice efectuează verificări în fondul forestier, pentru verificarea unor aspecte privind activități ilicite în domeniul silvic.

Un jurnalist și un activist de mediu au fost bătuți cu bestialitate de aproximativ 20 de persoane într-o pădure din Suceava, potrivit Greenpeace România. Victimele făceau un reportaj despre tăierile ilegale de păduri.

„Regizorul și jurnalistul Mihai Dragolea, care filma un documentar internațional despre tăierile ilegale de păduri din România, a fost bătut crunt de circa 20 de indivizi într-o pădure de pe raza comunei Coșna (jud. Suceava). Echipamentul și toate înregistrările i-au fost distruse. Alături de el se aflau realizatorul Radu Constantin Mocanu și activistul de mediu Tiberiu Bosutar, care îi ajuta să identifice dovezile crimelor forestiere din Bucovina. Atacul a fost sever, două dintre victime pierzându-și cunoștința în drum spre Spitalul Municipal din Vatra Dornei”, au relatat, pe Facebook, cei de la Greenpeace România.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: jurnalist batut