x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Un minor, bătut de alţi trei minori, din cauza unei postări pe o reţea de socializare

Un minor, bătut de alţi trei minori, din cauza unei postări pe o reţea de socializare

10 Iul 2019   •   14:31
Un minor, bătut de alţi trei minori, din cauza unei postări pe o reţea de socializare

Trei copii, inclusiv o fată, cu vârste între 11 şi 15 ani, din oraşul Cugir, care au bătut, din cauza unei postări pe o reţea de socializare, un alt minor, întreaga scenă fiind filmată cu telefonul mobil, au fost audiaţi miercuri, în prezenţa părinţilor, de poliţişti, fiind cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunii de lovire sau alte violenţe.
Imaginile au fost postate pe facebook de către mama victimei, care a menţionat în postare că băiatul său a fost "agresat, umilit şi lovit cu sălbăticie". Femeia a sesizat şi Poliţia, care a identificat copiii implicaţi în agresiune.
"Sunt minori cu vârste cuprinse între 11 şi 15 ani. Au fost chemaţi la audieri, împreună cu părinţii lor. În cauză, s-a înregistrat dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de lovire sau alte violenţe. Cercetările sunt continuate", a declarat, miercuri, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, agent Ionela Popa.
Ea a menţionat că, din primele cercetări, starea conflictuală a fost generată de o postare pe o reţea de socializare.
Potrivit sursei citate, a fost solicitată instituţiilor competente şi o evaluare comportamentală în ceea ce îi priveşte pe minori. Răspunderea penală este personală şi se aplică începând cu vârsta de 14 ani. Infracţiunea de loviri sau alte violenţe se pedepseşte cu amendă sau închisoare de la 3 luni la 2 ani.
Poliţia Cugir a audiat miercuri patru minori, trei agresori, un băiat de 11 ani, o fată de 13 ani şi un alt băiat de 15 ani, şi persoana vătămată, în vârstă de 11 ani.
Potrivit imaginilor, copilul este lovit inclusiv de către o fată, iar atunci când un altul încearcă să-i ia apărarea, acesta este îndepărtat de către agresori. Unii dintre copii chiar râd în momentul în care îl lovesc pe băiat. 

AGERPRES

×
Subiecte în articol: minor batut