x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Un nou caz de infecție cu noua tulpină a COVID-19 din Marea Britanie a fost confirmat la un bărbat din Constanța

Un nou caz de infecție cu noua tulpină a COVID-19 din Marea Britanie a fost confirmat la un bărbat din Constanța

26 Ian 2021   •   16:35
Un nou caz de infecție cu noua tulpină a COVID-19 din Marea Britanie a fost confirmat la un bărbat din Constanța

Un al cincilea caz de COVID-19 cu noua tulpină din Marea Birtanie a fost confirmat marți, în România, informează Grupul de Comunicare Strategică.

În acest caz este vorba de un pensionar în vârstă de 69 de ani, din Constanța. Bărbatul a început să aibă simptome în data de 28 decembrie 2020, iar în 2 ianuarie a făcut un test PCR al cărui rezultat a fost pozitiv.

Acesta a fost internat în perioada 4 ianuarie – 6 ianuarie, iar în 7 ianuarie a fost transferat la o unitate medicală din București cu o stare generală afectată.

În 17 ianurie, i s-a făcut un nou test PCR care a ieșit, de asemenea, pozitiv. În contextul în care exista suspiciunea infecției cu tulpina britanică, a fost făcută secvențierea, iar confirmarea a venit marți.

Pacientul nu a călătorit în Marea Britanie și nici nu a avut contact cu persoane infectate cu noua variantă de coronavirus.

Alte patru persoane au fost confirmate cu noua tulpină a COVID-19 din Marea Britanie, printre care un angajat al Școlii nr. 28 din București, unde este posibil focar cu noua tulpină.

 

×
Subiecte în articol: Covid-19 coronavirus noua tulpina constanta