x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Un nou terminal pentru pasageri va fi construit la Aeroportul Internațional Craiova

Un nou terminal pentru pasageri va fi construit la Aeroportul Internațional Craiova

19 Aug 2021   •   21:30
Un nou terminal pentru pasageri va fi construit la Aeroportul Internațional Craiova

Aeroportul Internațional Craiova se extinde prin construirea unui nou terminal pentru pasageri, președintele Consiliului Județean Dolj, Cosmin Vasile, anunțând că va crește capacitatea de procesare până la nivelul de aproape 2 milioane de călători pe an.

Președintele CJ Dolj, Cosmin Vasile, a anunțat extinderea și modernizarea Aeroportului Internațional Craiova prin construirea unui nou terminal pentru pasageri.

„Ne pregătim astfel pentru creșterea capacității de procesare până la nivelul de aproape 2 milioane de călători pe an”, spune Vasile.

Proiectul presupune amenajarea a peste 40 de hectare de teren, suprafață ocupată de noul terminal, o parcare dimensionată la 270 de locuri, drumuri de acces, căi de rulare pentru aeronave, platforme de îmbarcare-debarcare și degivrare, gard perimetral de securitate, o nouă centrală termică, un post de transformare și o zonă de transfer al pasagerilor.

În plus, va fi reabilitată infrastructura de mișcare, vor fi asigurate utilitățile și vor fi achiziționate utilaje aeroportuare, echipamente și sisteme de control pentru securitate.

„Această investiție va completa demersurile aflate în curs realizare, prin care creștem capacitatea actualelor terminale. Aproape 100 de milioane de euro este suma necesară pentru extinderea și modernizarea Aeroportului Internațional Craiova. Sunt bani pe care îi accesăm din fonduri europene, prin Programul Operațional Infrastructură Mare”, a mai spus președintele CJ Dolj.

În cadrul unei ședințe extraordinare a Consiliului Județean de joi au fost aprobate documentația și indicatorii tehnico-economici, precum și cofinanțarea de 2 % pentru acest obiectiv de investiții.

×