x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Unda de viitură de pe râul Jiu a ajuns în județul Gorj și se deplasează către Dolj

Unda de viitură de pe râul Jiu a ajuns în județul Gorj și se deplasează către Dolj

26 Iun 2020   •   17:38
Unda de viitură de pe râul Jiu a ajuns în județul Gorj și se deplasează către Dolj

Unda de viitură de pe râul Jiu a ajuns în județul Gorj și se deplasează către județul Dolj, potrivit Administrației Naționale „Apele Române” (ANAR).

„Încă de la primele ore ale dimineţii echipele Apelor Române Jiu intervin cu utilajele din dotare în zona Valea de Brazi - Uricani. La faţa locului se află echipele de la Apele Române Jiu ntervin pentru limitarea, pe cât posibil, a pagubelor. În continuare se înregistrează creşteri de debite, scurgeri de pe versanţi şi viituri provocate de afluenţii Jiului de Vest. Totodată, echipele Apele Române Jiu acţionează în mai multe zone riverane râului Jiu pentru a preveni şi a diminua efectele inundaţiilor. La orele dimineţii, Formaţia de Intervenţie Rapidă a Sistemului de Gospodărire a Apelor Gorj a acţionat în zona Bumbeşti Jiu (amonte) punând saci de nisip, dar şi pe râul Bistriţa, la Peştişani cu un buldoexcavator pentru deblocarea albiei şi asigurarea secţiunilor de scurgere pe cursul de apă", se arată în comunicatul de presă al ANAR.

Specialiştii estimează că unda de viitură de la Rovinaria ajunge la staţia hidrometrică Filiaşi, din judeţul Dolj, în aproximativ 13 ore, cu un debit de 515 metri cubi/secundă şi va atinge un nivel de 260 cm.

×
Subiecte în articol: inundatii jiu dolj gorj apele romăne