x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ungaria simplifică procedurile de acordare a cetățeniei

Ungaria simplifică procedurile de acordare a cetățeniei

de Istvan Deak    |    05 Ian 2013   •   21:14
Ungaria simplifică procedurile de acordare a cetățeniei

Vicepremierul ungar Zolt Semjen a declarat că procedura de acordare a cetățeniei ungare va fi simplificată și mai mult, în viitor, relatează ediția online a Magyar Hirlap.

Potrivit lui Zolt Semjen, care este vicepremierul responsabil pentru politica naţională, cele mai multe solicitări pentru obținerea cetățeniei ungare au fost înregistrate în ultimii doi ani la Miercurea Ciuc, Cluj-Napoca şi la Subotica (în Voievodina, Serbia n.r).

Zsolt Semjen a amintit că procedura de naturalizare simplificată a intrat în vigoare la 2 ianuarie 2011, iar în ultimii doi ani aproximativ 363 de mii de cereri au fost înregistrate la Budapesta, iar alte câteva mii se află în stadiul de a fi luate în evidenţă, astfel că numărul solicitărilor se ridică la 370.000. ținând cont de tendinţa actulă, autorităţile ungare se aşteaptă ca la sfârşitul acestui an să fie înregistrate 500.000 de solcitări.

Jurământ

Până în prezent, jurământul a fost depus de 320 de cetăţeni. Potrivit datelor deținute de autorităţile ungare, solicitanţii provin în mare parte din rândurile maghiarilor care trăiesc în Transilvania şi Voievodina, însă până la ora actuală cereri de acordare a cetăţeniei ungare au fost înaintate de cetăţeni din 65 de ţări, la 73 de reprezentanţe externe. Multe solicitări sunt depuse la ambasadele şi consulatele Ungariei din diferite ţări, unde frecvenţa naturalizărilor a crescut de la 38,6% la 57%, a mai precizat vicepremierul Zsolt Semjen, "Considerăm că deschiderea spre maghiarii din diaspora este un ţel al nostru de politică naţională, deoarece importanţa culturală şi economică a maghiarilor care trăiesc în afara graniţelor Ungariei este inestimabilă", a spus vicepremirul ungar. Zsolt Semjen a adăugat că intenţia Ungariei este ca în acest an să fie reluate legăturile cu reprezentanţii organizaţiilor maghiarilor din diaspora, care ajută la menţinerea şi la consolidarea limbii materne şi a culturii comunităţilor maghiarilor din străinătate.

×