x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator UPDATE Ce spune Klaus Iohannis despre sărbătorile de iarnă. Când se va sfârși pandemia

UPDATE Ce spune Klaus Iohannis despre sărbătorile de iarnă. Când se va sfârși pandemia

29 Noi 2020   •   12:20
UPDATE Ce spune Klaus Iohannis despre sărbătorile de iarnă. Când se va sfârși pandemia
Sursa foto: presidency.ro

Președintele Klaus Iohannis a declarat că infectările cu COVID-19 se află acum pe un platou, media îmbolnăvirilor zilnice nefiind crescută de două săptămâni. Prin urmare, restricțiile impuse de a utorități sunt eficiente. Cu toate astea, mulți români ajung la spital în stare gravă.

El  este de părere că pandemia se va sfârși până în vara anului 2021. 

Totodată, îndeamnă populația să respecte normele de protecție sanitată pentru a avea „sărbători fără restricții suplimentare”.

„Cred că toată lumea asta își dorește, să revenim încet - încet, așa cum se poate, la o normalitate, iar ulterior, după ce trecem cu bine și de campania de vaccinare, să terminăm cu această pandemie.

Poate reușim până în vara anului viitor să terminăm de tot cu această pandemie. Este un rezultat așteptat de mulți”, a spus acesta.

„Putem să observăm în ultimele zile, cum am mai spus, dar acum devine din ce în ce mai evident că măsurile de restricție care au fost luate de Guvern și de autorități încep să dea primele rezultate. Numărul de infectări noi pe zi nu a mai crescut de cel puțin două săptămâni, deci suntem pe un platou. Însă, din păcate, vedem că spitalele sunt din ce în ce mai aglomerate. Totuși, prea mulți români bolnavi ajung într-o stare gravă sau foarte gravă în spitale”, a spus Iohannis.

Acesta a îndemnat populația să fie solidară cu medicii și voluntarii.

„Medicii noștri, personalul medical, fac minuni, dar haideți să fim solidari! Haideți să fim cu toții solidari cu sutele și miile de voluntari care lucrează, cu miile de medici, personal medical, care lucrează enorm – enorm - pentru a trece România peste această pandemie. Cred că suntem chiar obligați să fim solidari cu ei și să respectăm normele care sunt impuse, fiindcă, în acest fel, reușim realmente să salvăm vieți și vom reuși, dacă respectăm aceste măsuri, să avem sărbători fără restricții suplimentare”, a mai precizat șeful statului.

Întrebat ce mesaj are pentru românii care au încercat să sune la DSP zile în șir fără rezultat, Klaus Iohannis a răspuns: 

"DSP-urile au fost total depășite la început. Și acum sunt unele. Au număr insuficient de personal. Apreciez această activitate de voluntariat care vine să completeze acțiunea DSP-ului. Este o muncă foarte solicitantă. Încercăm să găsim personal ca să facem munca DSP-ului mai eficientă. Au fost și erori, dar Guvernul lucrează permanent pentru a îmbunătăți procedurile, " a spus Klaus Iohannis. 

Președintele Klaus Iohannis a mai declarat că speră ca pandemia de COVID-19 să se termine până la vara anului viitor. „Este un rezultat așteptat de mulți”, a spus el.

Președintele a spus că trebuie să respectăm normele care sunt impuse și, dacă respectăm aceste măsuri, putem „să avem sărbători fără restricții suplimentare”.

Mediafax

ȘTIRE INIȚIALĂ Președintele Klaus Iohannis a efectuat, astăzi, o vizită la Call Center DSP București. Acesta a precizat că instituția are personal insuficient, iar unele filiale sunt depășite de situație. 

"DSP-urile au fost total depășite la început. Și acum sunt unele. Au număr insuficient de personal. Apreciez această activitate de voluntariat care vine să completeze acțiunea DSP-ului. Este o muncă foarte solicitantă. Încercăm să găsim personal ca să facem munca DSP-ului mai eficientă. Au fost și erori, dar Guvernul lucrează permanent pentru a îmbunătăți procedurile, " a spus șeful statului.

Preşedintele Klaus Iohannis efectuează duminică, o vizită la Call Center DSP Bucureşti, la Arena Naţională, a anunţat Administraţia Prezidenţială.

 

 

×
Subiecte în articol: klaus iohannis dsp