x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator UPDATE Nelu Tătaru: A crescut numărul de paturi ATI. Restaurantele din spații închise nu se deschid

UPDATE Nelu Tătaru: A crescut numărul de paturi ATI. Restaurantele din spații închise nu se deschid

19 Aug 2020   •   11:16
UPDATE Nelu Tătaru: A crescut numărul de paturi ATI. Restaurantele din spații închise nu se deschid

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat că există 1.034 de paturi de terapie intensivă complet echipate pentru tratarea infecției cu COVID-19.

"Au dotarea completă pentru patologie COVID, tot ce înseamnă ventilatoare, tot ce înseamnă monitoare, tot ce înseamnă injectomate. Acum trei săptămâni aveam 840 de paturi. Prin operaţionalizare la tot ce înseamnă spitalele care au revenit - Ilfov, Witing, Elias, precum şi celelalte spitale din ţară - am ajuns la 1.034 de paturi. Ieri, în evaluarea pe care am făcut-o, şi în judeţul Bihor, de exemplu, Spitalul Municipal, Spitalul Judeţean, îşi puteau mări capacitatea de paturi de terapie intensivă de la 18 la 35, ambele spitale", a explicat demnitarul.

El a mai precizat că, deocamdată, restaurantele din spații închide nu se deschid. 

"În măsura în care vom vedea că avem o stabilizarea a numărului de cazuri noi de la o zi la alta, cu tendinţă de scădere, putem să ne gândim, în conformitate cu nişte reguli care trebuie respectate, să putem deschide şi aceste restaurante. În acest moment încă nu este cazul", a spus Tătaru.

ȘTIRE INIȚIALĂ Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat că se observă o scădere a mediei de vârstă a persoanelor infectate cu COVID-19 şi o creştere a cazurilor grave la persoane relativ tinere.

Acesta a mai spus că România se află în a doua fază a primului val de coronavirus.

"Suntem în cea de-a doua fază sau a doua cocoaşă a primului val pandemic. După cum aţi putut vedea, în ultima săptămână, se încearcă o stabilizare a numărului de cazuri având acel platou în fierăstrău.

Nu ţine doar de noi ca şi sistem medical, iar această pandemie nu se tranşează în spital. Această pandemie se tranşează în prespital. 

Respectarea unor reguli va duce la scăderea transmiterii în comunitate şi la scăderea numărului de cazuri.

În ultima perioadă, avem o scădere a mediei de vârstă a cazurilor infectate, după cum avem şi o creştere a a numărului de cazuri grave la persoane relativ tinere", a spus Tătaru.
 

×