x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator UPU de la Spitalul „Bagdasar Arseni” din Capitală a fost dată astăzi în folosință

UPU de la Spitalul „Bagdasar Arseni” din Capitală a fost dată astăzi în folosință

03 Sep 2021   •   10:39
UPU de la Spitalul „Bagdasar Arseni” din Capitală a fost dată astăzi în folosință

Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) de la Spitalul Clinic de Urgență „Bagdasar Arseni” a fost dată în folosință. Construcția a costat 3,5 milioane de euro, suma provenind de la bugetul local al Sectorului 4.

„La ora 8.01, primul pacient a fost preluat de medici, iar până la ora 9.00, alți 10 pacienți care se aflau în vechea secție de UPU au fost transferați de asemenea în noua unitate”, se arată într-un comunicat al Primăriei Sectorului 4.

Unitatea a Primiri Urgențe a costat 3,5 milioane de euro și este amenajată pe o suprafață de 1.236 de metri pătrați și este conectată, printr-o pasarelă suspendată, de corpul C al spitalului, la nivelul etajului 2.

Unitatea cuprinde o nouă sală de așteptare, un spațiu dedicat pentru registratură și triaj, dincolo de care accesul va fi permis doar personalului medical și pacienților internați însoțiți. Totodată, secția urgențelor majore a fost extinsă, cea a urgențelor minore a fost precis delimitată, iar în imediata vecinătate a triajului există o zonă de decontaminare.

„Pereții au fost realizați din materiale tratate antiseptic, cu finisaje rezistente la dezinfectați, fără asperități care să rețină praful, negeneratoare de particule care pot rămâne suspendate în aer, peste care se vor aplica vopsele lavabile antibacteriene. Imobilul este prevăzut cu ascensor de capacitate extinsă, capabil să transporte pacienți pe targă/scaun cu rotile, asigurând eficient legătura cu restul spitalului, în completarea pasarelei de legătură, precum și cu generator pentru asigurarea permanenței furnizării energiei electrice către consumatorii vitali”, se arată în comunicat.

Noua structură permite desfășurarea activității în cele mai bune condiții a unei echipe de peste 170 de cadre medicale, care până acum au profesat în condiții dificile. Asta întrucât, fosta clădirre a Unității de Primiri Urgențe a spitalului, aflată la parterul imobilului, funcționa impropriu, din cauza numeroaselor căi de acces spre interiorul spitalului, folosite inclusiv de către persoane neinternate și care transformau acest spațiu într-o zonă mixtă de așteptare și de urgență.

Potrivit Primăriei Sectorului 4, în paralel, la Spitalul Clinic de Urgență „Bagdasar Arseni” a fost amenajată și este deja dată în folosință singura secție de tratare a marilor arși construită în România în ultimii 20 de ani. Aceasta cuprinde două săli de operație, politraumă și chirurgie estetică, o sală de pansamente, una pentru tratamentul arsurilor, spații de sterilizare, precum și trei rezerve cu câte un pat, dotate cu aparatură de ultimă generație și în care pacienții cu arsuri grave vor putea fi tratați la cele mai înalte standarde.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Bagdasar Arseni