x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Consilierii USR PLUS, despre bugetul Capitalei: Negociem orice, dar nu negociem principii

Consilierii USR PLUS, despre bugetul Capitalei: Negociem orice, dar nu negociem principii

de Alice Petrescu    |    04 Mai 2021   •   11:05
Consilierii USR PLUS, despre bugetul Capitalei: Negociem orice, dar nu negociem principii

Consilierii generali USR PLUS au anunțat marți, pe Fcebook, că nu renunță la solicitările pe care le-au avut atunci când nu au votat bugetul Capitalei și scriu, că negociază orice, dar nu principii. Cei de la USR mai spun că motivul pentru care Bucureștiul a ajuns de fapt în faliment este minciuna.


 

”Nu putem accepta practicile pe care le criticam la primarul PSD, Gabriela Firea. La doar 6 luni de la alegerile locale când o criticam pentru un buget chiar mai mic decât cel propus pentru acest an, ni se cere acum votul pentru o minciună. Aceste bugete fanteziste sunt motivul pentru care Bucureștiul a ajuns în faliment. Trebuie să le punem stop”, scriu cei de la USR București.

Consilierii municipali adaugă că fiind la început de mandat, „acum mai mult decât oricând trebuie să fim onești cu noi înșine și să construim pe curat”.

„Nu putem trăi la nesfârșit pe datorie. Nu putem crește cheltuielile la nesfârșit. Primarul nu cheltuie banii lui, cheltuie banii contribuabilului, luați de stat prin taxe și impozite. Felul cum așezăm lucrurile acum este felul cum vom guverna patru ani de zile. Dacă alegem să închidem ochii, care mai este diferența între noi și cei care au guvernat dezastruos până acum?”, mai scriu cei de la USR București, pe Facebook.

Bugetul Capitalei, propus de primarul Nicușor Dan, a fost respins, în 28 aprilie cu 17 voturi pentru, 22 – împotrivă și 14 – abțineri, după ce consilierii generali USR PLUS au decis să nu mai susţină bugetul, el obţinând doar voturile PNL şi PMP.

Din cauza picării bugetului, Primăria București riscă să nu poată demara marile proiecte de infrastructură, care aveau nevoie de bugetare clară.

În acest moment, primăria funcționează pe baza bugetului de anul trecut, iar consilierii generali vor trebui să convoace o nouă şedinţă pentru a vota din nou bugetul.

×
Subiecte în articol: usr buget negociere