x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator USR propune ca românii să voteze prin corespondenţă la alegerile locale, pe fondul epidemiei CoVID 19

USR propune ca românii să voteze prin corespondenţă la alegerile locale, pe fondul epidemiei CoVID 19

02 Iun 2020   •   13:45
USR propune ca românii să voteze prin corespondenţă la alegerile locale, pe fondul epidemiei CoVID 19

Uniunea Salvaţi România a lansat, marți, în dezbatere publică introducerea votului prin corespondenţă, la alegerile locale din acest an, la nivel naţional, nu doar în diaspora, cum este în prezent, la alegerile parlamentare şi prezidenţiale.

 

”Facem un apel și la celelalte partide să susținem împreună votul prin corespondență la alegerile locale. Uniunea Salvați România a lansat în dezbatere publică un proiect de extindere a votului prin corespondență, inclusiv la alegerile locale”, a declarat deputatul USR, Lucian Viziteu.

El a explicat că, în condiţiile în care experţii vorbesc despre un al doilea val de epidemie, în toamnă, românii ar putea să se teamă să vină la vot și că ”există posibilitatea să avem alegerile cu cea mai scăzută legitimitate din istorie”.

”Există sute de mii de români care ar dori să voteze dar care în ziua votului sunt plecați din localitatea de domiciliu, sunt în delegație, în concediu sau la studii. Toți aceștia au însă aceleași drepturi ca cetățeni ai respectivei comunități, iar drepturile lor trebuie respectate. Dacă vom implementa acest sistem, românii vor putea alege dacă își vor exercita dreptul de vot la secția de votare sau prin corespondență”, a mai spus Viziteu.

 

Mediafax

×
Subiecte în articol: usr alegeri locale