x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Efectele obligativității certificatului verde. Creșterea fulminantă a persoanelor vaccinate anti COVID-19

Efectele obligativității certificatului verde. Creșterea fulminantă a persoanelor vaccinate anti COVID-19

28 Sep 2021   •   16:59
Efectele obligativității certificatului verde. Creșterea fulminantă a persoanelor vaccinate anti COVID-19

În această lună a crescut cu peste 100% numărul persoanelor care se vaccinează cu prima doză, spune medicul Valeriu Gheorghiță, președintele Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV).

„Un lucru pe care aș vrea să-l menționez este că în ultima săptămână s-a observat o creștere a numărului de persoane care se vaccinează cu doza 1. În 20-26 septembrie s-au vaccinat cu doza 1 pe cele patru tipuri de vaccinuri circa 92.000 de persoane, în 6-12 septembrie circa 40.000 de persoane. Practic constatăm o creștere cu 125% a persoanelor care s-au prezentat la Doza 1”, a explicat Valeriu Gheorghiță.

În septembrie, cele mai căutate vaccinuri pentru doza 1 sunt produsele Pfizer și Moderna.

„La Pfizer este o creștere de 150%, la Moderna creșterea este de peste 160%, la Johnson&Johnson creșterea este de sută la sută, iar la Astra Zeneca este o creștere de 19%”, a adăugat Valeriu Gheorghiță.

Din cauza cererii crescute, mai multe centre de vaccinare au rămas fără seruri. Situația va fi remediată rapid, a anunțat Gheorghiță.

„Am primit astfel de sesizări, toate centre de vaccinare și direcțiile de sănătate publică aveau timp să se pregătească.. Eu cred că s-a subestimat adresabilitatea, se va corecta, se va reface stocul de vaccinuri”, a precizat Valeriu Gheorghiță.

Vaccinurile vor fi transportate de la centrul de la București și de la depozitele regionale.

Mediafax

×
Subiecte în articol: vaccinare COVID