x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Vaccinarea cu AstraZeneca, posibilă și fără programare

Vaccinarea cu AstraZeneca, posibilă și fără programare

13 Apr 2021   •   13:20
Vaccinarea cu AstraZeneca, posibilă și fără programare

Vaccinarea fără programare cu vaccinul Vaxzevria, produs de AstraZeneca, va fi posibilă în câteva zile, informează autoritățile. Pentru a nu se produce blocaje, au fost stabilite mai multe reguli.

Astfel, pentru facilitarea accesului la vaccinare, în centrele în care se administrează vaccinul Vaxzevria (AstraZeneca) și în care sunt locuri disponibile, va fi permisă vaccinarea persoanelor care optează pentru acest tip de vaccin, prin prezentarea directă la centrul de vaccinare, fără a mai fi necesară înscrierea pe platformă, cu respectarea celorlalte proceduri și instrucțiuni.

Începerea vaccinării fără programare va fi anunțată peste câteva zile, precizează autoritățile. Înainte de vaccinare, cei interesați trebuie să se asigure că nu au simptome asociate COVID 19 și să verifice disponibilitatea locurilor pe harta interactivă existentă pe platforma națională de informare cu privire la vaccinare.

Apoi, prezentarea la centrul de vaccinare se va face în limita locurilor disponibile cu un document de identitate. Vaccinarea se va realiza în limita capacității centrului, precizează cei de la RO Vaccinare.

 

×
Subiecte în articol: AstraZeneca vaccin anti-covid