x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Vaccinarea se extinde în toate județele din România

Vaccinarea se extinde în toate județele din România

03 Ian 2021   •   17:22
Vaccinarea se extinde în toate județele din România

Activitatea de vaccinare anti-Covid pentru Etapa I se extinde pe tot teritoriul României. Astfel, începând de luni, se deschid aproape toate centrele de vaccinare din țară, unde sunt vaccinate cadrele medicale.

Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva Covid-19 anunță că începând de luni se deschid peste 90% din cele 376 de centre de vaccinare care deservesc personalul medical și personalul din centrele medico-sociale.

Pentru buna desfășurare a procesului de vaccinare, duminică începe distribuirea a peste 36.000 de doze de vaccin solicitate de centrele de vaccinare existente în fiecare județ.

Conform instrucțiunilor, direcțiile de sănătate publică județene și Direcția de Sănătate Publică a Muncipiului București centralizează necesarul de vaccinuri din toate centrele de vaccinare arondate și îl transmit, până în ora 13.00 a zilei anterioare vaccinării propriu-zise, către Centrul regional de stocare de care aparțin.

Centrul regional de stocare pregătește, în vederea distribuirii, cantitatea de vaccinuri necesară, potrivit solicitărilor primite și o distribuie, în consecință, către DSP-uri, respectiv centrele de vaccinare, precizează Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva Covid-19.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: vaccinare