x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Vaccinul Pfizer poate fi păstrat în frigider mai mult timp

Vaccinul Pfizer poate fi păstrat în frigider mai mult timp

18 Mai 2021   •   08:50
Vaccinul Pfizer poate fi păstrat în frigider mai mult timp

Autoritatea de reglementare a medicamentelor din Uniunea Europeană a declarat că vaccinul anti-COVID-19 de la Pfizer poate fi păstrat la temperatura frigiderului mult mai mult decât se recomanda anterior.

Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) a spus că odată ce vaccinurile s-au dezgheţat, flacoanele nedeschise ar putea fi păstrate în frigider timp de până la o lună. Limita actuală este de doar cinci zile.

Se aşteaptă ca această modificare să aibă un impact semnificativ asupra desfăşurării campaniei de vaccinare din întreaga UE, potrivit BBC.

Nevoia de transport şi depozitare la temperaturi foarte scăzute a fost unul dintre dezavantajele majore ale vaccinului Pfizer.

Cerinţele anterioare de depozitare pentru vaccinurile Pfizer le-au făcut să fie mai greu de utilizat în unele părţi ale lumii.

În februarie, Statele Unite au aprobat depozitarea şi transportul vaccinului Pfizer la temperaturi standard de congelator de -15 până la -25C timp de până la două săptămâni, spre deosebire de ceea ce se cerea la început, temperaturi între -80 şi -60C.

La începutul acestei luni, Canada a autorizat utilizarea vaccinului Pfizer pentru copii cu vârste cuprinse între 12 şi 15 ani, devenind prima ţară care a făcut acest lucru pentru această grupă de vârstă.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: vaccinul pfeizer