x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator VIDEO. Valeriu Gheorghiță: Autoritățile iau în calcul vaccinare împotriva COVID-19 prin prezentarea directă la centrul de vaccinare

VIDEO. Valeriu Gheorghiță: Autoritățile iau în calcul vaccinare împotriva COVID-19 prin prezentarea directă la centrul de vaccinare

27 Apr 2021   •   14:31
VIDEO. Valeriu Gheorghiță: Autoritățile iau în calcul vaccinare împotriva COVID-19 prin prezentarea directă la centrul de vaccinare
Sursa foto: Lucian Alecu

Autoritățile iau în calcul vaccinarea împotriva COVID-19 prin prezentarea directă la centrul de vaccinare, fără programare prealabilă, a anunțat, marți, medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare.

Valeriu Gheorghiță a afirmat că acest sistem poate fi mai atractiv pentru persoanele pentru care platforma de programare nu a fost suficient de accesibilă, iar maratonul de vaccinare de la Timișoara le-a arătat autorităților că există persoane care vor să se prezinte direct la vaccinare, fără programare prealabilă.

Valeriu Gheorghiță a mai informat că se implementează în platforma de programare posibilitatea de a alege centrul de vaccinare pentru efectuarea rapelului. Această opțiunea ar urma să fie gata la sfârștiul acestei săptămâni.

„Legat de posbilitatea de a alege centrul de vaccinare pentru efectuarea rapelului, însă nu este operaționalizată această cerință în platformă, ea va fi gata la sfâșitul acestei săptămâni.”, a declarat acesta.

De asemenea, acesta a precizat că, începând de mâine, în centrele de vaccinare cu Pfizer va crește capacitatea de vaccinare pe fiecare flux de la 84 la 96 de persoane. Continuă vaccinarea în centrele mobile, iar de mâine se deschide al nouălea centru de acest tip.

 Maratonul de vaccinare care s-a desfășurat la Timișoara, în weekend, va fi replicat în mai multe zone din țară, inclusiv în București.

Coordonatorul campaniei de vaccinare a anunțat că, în perioada 10-17 mai, la Craiova, va fi organizată „Săptămâna altfel” a vaccinării, astfel că în toate centrele din minicipiu se va vaccina 24 de ore din 24, fără programare.  

×