x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Valeriu Gheorghiţă: Avem o strategie de vaccinare cu 3 etape

Valeriu Gheorghiţă: Avem o strategie de vaccinare cu 3 etape

25 Dec 2020   •   17:08
Valeriu Gheorghiţă: Avem o strategie de vaccinare cu 3 etape

Şeful Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea, dr. Valeriu Gheorghiţă, a anunţat vineri că în cadrul strategiei de vaccinare există trei etape şi a arătat că prima persoană vaccinată va fi din rândul personalului medical.

"Avem o strategie de vaccinare în care sunt prevăzute cele trei etape. Prima etapă este cea adresată personalului medical şi personalului din sistemul social. În etapa a doua este vaccinată populaţia la risc şi persoanele care definesc activităţi esenţiale şi în etapa a treia vorbim de vaccinarea populaţiei generale. Din acest punct de vedere, astăzi, în prima zi de Crăciun se concretizează speranţa noastră că vom avea, în sfârşit, o modalitate sigură, eficientă şi rapidă de a pune capăt acestei pandemii, care ne-a schimbat viaţa poate unora pentru totdeauna", a explicat Gheorghiţă.

Gheorghiţă a subliniat că această strategie va fi respectată ca în orice altă ţară şi a precizat că prima persoană vaccinată va fi din rândul personalului medical.

"Este această persoană stabilită. O s-o aflaţi la momentul în care va fi vaccinată", a menţionat dr. Valeriu Gheorghiţă.

El a dat asigurări că "astăzi suntem martorii unui progres ştiinţific, unui progres medical, prin care un vaccin a dovedit că îndeplineşte toate standardele de siguranţă, de calitate şi de eficacitate".

×
Subiecte în articol: Valeriu Gheorghiță vaccinare